38,00 RON
Big Four. Profesionistii de care depinde soarta celor mai mari companii din lume.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24 ore

Cod Produs: 9786060062141 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Big Four prezinta, intre altele, istoria de cateva secole a celor mai mari firme de contabilitate si audit din intreaga lume, ce alcatuiesc grupul Big Four – Deloitte, Pricewaterhouse- Coopers, Ernst <(>&<)> Young si KPMG. Trecutul acestora reprezinta o poveste fascinanta despre bogatie, putere si noroc. Extrem de influente la nivel global, acestea realizeaza anual un profit cumulat de circa 100 de miliarde de dolari americani si au peste un milion de angajati. De-a lungul anilor, cele patru companii au contribuit la schimbarea modului in care muncim, ne coordonam, investim si suntem guvernati. Insa viitorul lor este unul nesigur – in special din cauza expansiunii in China. Companiile sunt extrem de vulnerabile in fata competitiei si a factorilor perturbatori ce vin dinspre lumea digitala si dinspre competitori. Totodata, in noua era a transparentei, serviciile traditionale de audit sunt supuse hazardului.

Fragment din cartea "Big Four" de Ian D. Gow, Stuart Kells:

"Strada Lombard din Londra a fost denumita dupa termenul colocvial ce defineste un bancher italian. In secolul al XIX-lea, Londra detronase de multa vreme Florenta de pe pozitia de centru financiar global si deschizator de drumuri in materie de inovatii financiare. Fiecare dintre companiile din grupul Big Four are cate un predecesor in randul firmelor din Londra secolului al XIX-lea, cum ar fi Deloitte & Greenwood, Cooper Brothers, W.B. Peat & Co. si Marwick, Mitchell & Co. Secolul al XIX-lea a reprezentat pentru contabilitate o perioada de boom. A fost, de asemenea, un fel de epoca a „vestului salbatic" pentru aceasta profesie, in mult mai multe privinte decat anii '80 ai secolului trecut. In 1811, in ghidurile firmelor de comert din Londra erau trecute 24 de firme contabilitate. Sapte ani mai tarziu – 840.
Multi dintre cei care erau atrasi de contabilitate paraseau repede acest domeniu. Richard Le Gallienne, de exemplu, a plecat la firma de contabilitate Chalmers Wade & Co. cu sediul in Liverpool pentru a deveni poet. (De-a lungul istoriei, din randul contabililor au facut parte actorul Randolph Scott, scriitorul John Grisham si creatorul unui celebru revolver, Georg Luger.) Insa, printre cei care au continuat sa profeseze regasim nume devenite celebre. William Deloitte si-a inceput cariera in 1845; Samuel Price in 1848; William Cooper in 1854.
Legiuitorii secolului al XIX-lea se chinuiau sa tina pasul cu noua realitate reprezentata de capitalismul industrial si de compania cu raspundere limitata, concept introdus pentru prima oara in Marea Britanie in anul 1855. In acea perioada, fenomenul falimentului era larg raspandit. Intre 1817 si 1869, numarul cazurilor de faliment in randul firmelor englezesti a crescut de cinci ori. Fenomenul se intalnea la tot pasul, iar efectul sau era atat de nociv, incat acesta ajunsese o tema predilecta a celor mai populare romane si piese de teatru."
 

An AparițIe: 2019

Pagini: 312

Isbn: RAO978-606-006-214-1

Format: 200 x 130 x 20 mm

Editie: Necartonata

Editură: RAO

Editura: RAO

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!