Pachet Autor Thomas Mann - 4 Titluri

Thomas Mann
215,01 RON 172,01 RON
  1. Lotte la Weimar
  2. Alteta regala
  3. Muntele vrajit (2 vol.)
  4. Doctor Faustus
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_thomas_mann_4titluri Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Lotte la Weimar
In septembrie 1816, o trasura opreste in fata hotelului Elefantul din Weimar. Din ea coboara o doamna respectabila, insotita de fiica si de camerista. Foarte curand, chelnerul venit in intampinare face o descoperire care trezeste la viata oraselul cufundat in acalmie: distinsa doamna, semnand in registrul hotelului sub numele de Charlotte Kestner, este insasi Lotte, tanara pe care marele Goethe, ilustrul locuitor al Weimarului, a imortalizat-o cu patruzeci si doi de ani in urma in romanul sau Suferintele tanarului Werther. Pe atunci, poetul isi sublimase dragostea neimplinita pentru Lotte in romanul epistolar care avea sa faca senzatie in intreaga Europa. Vestea sosirii doamnei Kestner se raspandeste cu iuteala fulgerului. Toti vor s-o vada, s-o cunoasca: dr. Riemer, secretarul lui Goethe; Adele Schopenhauer, sora celebrului filozof; August von Goethe, fiul poetului. Numai Goethe insusi intarzie sa se arate, insa toate discutiile conduc catre el…

Alteta regala
• Autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura

Scris intre anii 1905 si 1909, Alteta regala poate fi citit in mai multe chei: dincolo de meandrele unei istorii de iubire se afla un bildungsroman in care, privita fie cu ironie, fie cu umor, natura umana isi dezvaluie cele mai ascunse sentimente, iar ideile sociale, politice si, implicit, estetice ale autorului capata o forma recognoscibila.  Thomas Mann construieste un decor de opereta pentru ceea ce el insusi a numit „o comedie in forma de roman“: familia Grimmberg domneste peste un ducat cu un milion de locuitori, pierdut intre paduri, supus unor „stari de fapt ingrijoratoare“, caci finantele se afla intr-un declin perpetuu, castelele se degradeaza vazand cu ochii, iar barbatii de stat nu cad de acord asupra masurilor ce-ar trebui luate. Tocmai atunci cand toata lumea este cuprinsa de deznadejde, marea ducesa Dorothea da nastere unui al doilea print, Klaus Heinrich, care are „o mana sfrijita“. Din acest punct, romanul se desparte in ramificatii alegorice, ce ofera consideratii despre identitate, educatie, societate. Fericirea lui Klaus Heinrich va deveni, in aceeasi masura, si o fericire obsteasca, caci el isi va gasi marea dragoste si va implini profetia sub semnul careia i-a fost pusa venirea pe lume.
Fragment din volum:
 
“Albrecht al II-lea
 
Marele duce Johann Albrecht muri de o boala ingrozitoare, care avea ceva nud si abstract in sine si care, de fapt, nu putea fi denumita altfel decat moarte. Se parea ca moartea, sigura de dreptul ei de posesiune, refuza in cazul acesta orice masca sau aparitie si ca se prezenta direct, ca ea insasi, ca descompunere propriu-zisa. Era vorba, in esenta, de o descompunere a sangelui, provocata de supuratii interne, iar o operatie radicala, intreprinsa de un chirurg celebru, nu putu nici macar sa incetineasca procesul progresiv al distrugerii. Sfarsitul veni repede, cu atat mai repede cu cat Johann Albrecht opusese prea putina rezistenta mortii. Dadea semne de un dezgust fara margini si se exprima fata de membrii familiei si chiar fata de medicii curanti, in repetate randuri, in sensul ca e obosit de moarte „de toate" — deci de existenta sa princiara, de modul sau de viata august si supus exhibitiei. Trasaturile obrajilor, cele doua brazde de trufie si plictiseala, se conturara in ultimele sale zile intr-un fel inspaimantator de exagerat, cu adevarat grotesc, ca o grimasa, pentru a se netezi putin abia in moarte...
Ultima boala a marelui duce avu loc iarna. Marele duce mostenitor Albrecht, chemat fiind din localitatea calda si uscata unde-si petrecea anotimpul rece, nimeri pe o vreme umeda, cu zapada, care-i ameninta grav sanatatea. Fratele sau Klaus Heinrich isi intrerupse calatoria instructiva, care se apropia oricum de sfarsit, si se intoarse cu domnul von Braunbart-Schellendorff, in lungi etape de calatorie de cate o zi, din frumoasele tari ale Sudului. In afara de cei doi fii princiari, la capataiul muribundului se mai aflau marea ducesa Dorothea, printesele Katharina si Ditlinde, printul Lambert - fara incantatoarea sa sotie -, medicii curanti si cameristul Prahl; iar in camera alaturata erau adunati in interes de serviciu demnitarii si ministrii. Daca se putea acorda crezare afirmatiilor sub juramant ale slujitorilor, in ultimele saptamani si zile se intensificase extraordinar de mult larma facuta de „stafii" in Camera Bufnitelor."

Muntele vrajit (2 vol.)
O capodopera a literaturii secolului XX, Muntele vrajit strange intr-o adevarata fresca intelectuala toate fortele ce actioneaza asupra omului modern. Thomas Mann descrie in romanul sau societatea europeana de dinainte de Primul Razboi Mondial, o lume bolnava ce se indreapta catre o catastrofa. Autorul spune despre cartea sa ca potrivit modului in care este construita, compozitia ei face ca placerea lecturii sa fie mai profunda si mai mare atunci cand este citita pentru a doua oara.

 

"Ce v-as putea spune despre aceasta carte si despre felul in care ar trebui ea citita? Cred ca modul deosebit in care este construita compozitia ei face ca placerea lecturii sa fie mai mare si mai profunda cand o citesti a doua oara - asa cum si muzica trebuie sa-ti fie cunoscuta ca s-o poti savura cu adevarat." Thomas Mann

Doctor Faustus
Povestea vietii lui Adrian Leverkuhn - biografia fictiva a unui compozitor care isi vinde sufletul diavolului -, reprezinta pentru Thomas Mann un bun prilej de a cuprinde laolalta toate etapele de dezvoltare ale vechii legende a lui Faust si a le pune in legatura cu problematica amenintatoare a vremurilor noastre, a "recaderii catastrofale a spiritului supra si hiperdezvoltat intr-un primitivism arhaic". Cadrul temporal include perioada dintre 1884 - 1945, asadar propria epoca a autorului. Acesta insusi numea "Doktor Faustus" "o carte a vietii de o sinceritate aproape zdrobitoare, un straniu fel de autobiografie transferata, o opera care m-a costat mai mult si m-a macinat mai profund decat oricare alta anterioara". In ciuda unui narator aparent detasat si obiectiv, participarea afectiva puternica a autorului in naratiune se simte in fiecare capitol.

Editura: Humanitas,RAO

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!