Pachet Complet Dumitru Constantin Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan
446,00 RON 356,80 RON
Pachetul contine:
  1. Inteligenta materiei. Editie aniversara
  2. In cautarea sensului pierdut 1+ 2
  3. Mintea de dincolo
  4. Somnul ratiunii
  5. Un Promotor Al Noii Spiritualitati
  6. Creierul si Mintea Universului
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_dulcan_complet Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Inteligenta materiei. Editie aniversara
"O carte care a bulversat lumea stiintifica romaneasca, pentru ca avea curajul sa aduca in discutie o viziune asupra lumii si a universului ce parea pierduta pentru totdeauna. Erau timpurile materialismului dialectic, iar cuvinte precum "suflet" isi pierdusera orice semnificatie. Lumea nu mai era decat o masinarie, la fel si oamenii. Constiinta nu mai era decat "produsul materiei superior organizate". Dumnezeu fusese izgonit din lumea oamenilor, in numele unei stiinte restrictive si ai carei ochi erau acoperiti cu ochelari de cal. (...). "Inteligenta materiei" era o carte in care, pe baza cercetarilor care se desfasurau in lume, dar si pe baza propriilor sale cercetari, Dumitru Constantin arata faptul ca in spatele aparentei solide a materiei exista un principiu energetic si informational care organizeaza universul in formele pe care le cunoastem. Ca dincolo de obiectele mecanice ale lumii mai exista ceva, o esenta inefabila, greu de cuprins in conceptele obisnuite despre materie, care constituie adevarata baza a universului cunoscut."  - Formula As

"Inteligenta materiei este unica in literatura stiintifica romaneasca prin cantitatea de informatie prezentata intr-o sinteza integratoare ce va face cinste dvs. si culturii romanesti. A fost o reala placere intelectuala marcata de un interes crescand cu fiecare capitol nou parcurs. Este o mare onoare pentru mine ca v-am citit." - Romulus Vulcanescu (Scrisoare catre autor, 13 iulie 1995)
 
"Un gen de lucrare inca neutilizat in literatura noastra, iata ce este volumul Inteligenta materiei... Intreaga lucrare poate fi considerata ca o biografie a evolutiei materiei pe acest lung si complicat drum al „inteligentei” si o descriere a aventurii sale cosmice spre inaltul pisc al inteligentei umane." - Prof. univ. dr. Petre Branzei (1981)

Inteligenta materiei a primit in 1992 premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Romane.

Despre autor:

Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si de eseisitica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale filosofiei stiintei. Cartea sa "Inteligenta materiei", un best seller cautat si astazi, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Romane (1992). Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor al unor brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan a devenit cunoscut publicului larg, indeosebi dupa publicarea in 1981 a primei editii a acestei carti, Inteligenta materiei, devenita imediat un best-seller. 


Fragment:

" Darwinismul si neodarwinismul astazi

Daca astazi fizicienii au vaduvit Universul de orice sens,  considerandu-l ca fiind un sim-plu accident in evolutia materiei, trebuia ca cineva sa faca acelasi lucru pentru lumea vie. Si acesta a fost Darwin si continuatorii sai - neodarwinistii - incepand cu Ernst Mayr, care introduce notiunea de adaptare a speciilor prin procese de mutatii genetice intamplatoare. Nefiind dezvoltatd la vremea sa genetica, Darwin explica evolutia speciilor prin aparitia de not forme ca rezultat secundar, absolut intamplator al unei adaptari care a conferit avantajul supravietuirii unor indivizi supusi selectiei naturale. Adaptarea, spun actualii darwinisti, nu are niciun scop in sine, nu este rezultatul unor cauze finale emanate de la un creator. 
In acest an, 2009, cand se implinesc doua secole de na*terea lui Darwin, este comentata insistent *i teoria sa privind evolutia speciilor. Ca o coincidenta stranie, In acela*i an, 1809, biologul francez Jean-Baptiste Lamarck folosea, inaintea lui Darwin, termenul de evolutie, pe care o explica, insa, prin adaptarea speciilor la conditiile de mediu. Conceptia lui Lamarck asupra evolutiei, care astazi este tot mai mult sustinuta cu argumente venite din laboratoarele stiintifice, dupa cu m vom vedea, a fost la vremea enuntarii intens dezavuata de contemporani, provocandu-i o mare nefericire.
Mi-am exprimat cu mai multe prilejuri opinia asupra darwinismului. Sub nicio forma nu poate fi contestata ideea de evolutie a lumii vii, cel putin ca aparenta. Am vazut mai sus ca insusi Universul se afla in continua schimbare. Ceea ce mi se pare a fi vulnerabil in teoria darwinista este modul in care este explicate evolutia de catre Darwin si continuatorii sai. 
Sunt ferm convins ca Darwin a fost foarte onest in demersul sau, adunandu-si argumentele de stistinere a teoriei cu multa prudenta, dar din nefericire, limitate  la stiinta timpului sau. Adeptii sai au vazut in darrwinism insa nu numai o explicatie de care avea mare nevoie stiinta oficiala, ci si un argument de declanpre a ofensivei impotriva conceptiei creationiste asupra lumii, pe care, indeosebi cei moderni, o combat cu patima pe care o gasim mai degraba in recuzita disputelor politice decat in cea a stiintei. "

In cautarea sensului pierdut 1+ 2
Acesta carte va soca. Pentru ca tot ce nu cunoastem, evident, ne socheaza pe noi oamenii care ne lasam socati chiar si de ceea ce stim. Poate ca omului ii place sa se uimeasca, poate de aceea il socheaza si culmea ajunsa astazi de Stiinta si Cunoastere. L-a socat, nu-i vorba, si Stiinta Veche, cum il socheaza si Stiinta Noua, dar si Filosofia Stiintei sau Metafizica. Il socheaza Universul Mare, il socheaza si Universul cel mic, din el. Il socheaza iubirea, il socheaza ura, il socheaza tacerea, il socheaza comunicarea, intr-atat incat mereu se incurca in ea, chiar si acum, in era comunicarii, deviind-o si colorand-o urat.
A-ti pune intrebari nu-nseamna a si raspunde la toate, dar reprezinta atat de mult in Cunoasterea ce-si muta in fiecare clipa orizontul. Pe om l-a socat cand nu putea pune intrebari, il socheaza si acum cand poate.
Aceasta carte este o carte despre intrebari si speranta. Speranta este, cu adevarat, un imprumut dar numai un imprumut facut fericirii. Or, nu acesta este sensul?
 

Profesorul univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase monografii, tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si eseistica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei stiintei. Cartea sa Inteligenta materiei, un best-seller cautat si astazi, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta” al Academiei Romane (1992). Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor de brevete de inventii, titular al unor importante cursuri universitare, precum si detinator a numeroase premii stiintifice si literare obtinute in tara si strainatate.

Vol 1 -> Intalnirea cu destinul

Cuvant inainte 
Capitolul 1 - O intalnire ciudata
Capitolul 2 - Ratacitor pe caile destinului
Capitolul 3 - Exilat pe Terra
Capitolul 4 - Familia in care am venit pe lume  
Capitolul 5 - Lumea satului  meu din perspectiva psihologica
Capitolul 6 - Horele din sat
Capitolul 7 - Primii ani de scoala
Capitolul 8 - Primele iubiri
Capitolul 9 - Anii de facultate
Capitolul 10 - Drumul spre „Inteligenta materiei”
Capitolul 11 - Anii de intuneric
Capitolul 12 - Drumul spre universitate
Capitolul 13 - Semne in umbra mortii
Capitolul 14 - Cateva impresii de calatorie
Capitolul 15 - Oameni si prieteni ramasi in universul meu spiritual

Vol 2 -> Creierul si noua spiritualitate

Cuvant inainte de Stela-Maria Ivanes
Cuvantul autorului
Capitolul 1 - Noile ipostaze ale creierului uman
Capitolul 2 - Implicatii ontologice si finalitate in  neurogeneza si neuroplasticitate
Capitolul 3 - Creierul si constiinta 
Capitolul 4 - Creierul si emotiile
Capitolul 5 - Constiinta de dincolo de moarte
Capitolul 6 - Lectiile psihologiei transpersonale
Capitolul 7 - Starile modificate ale constiintei 
Capitolul 8 - Omul in fata religiei 
Capitolul 9 - Creationismul si evolutia
Capitolul 10 - Criza spirituala a omului modern
Capitolul 11 - Avertismente din „eter” pentru o noua spiritualitate
Capitolul 12 – Neuroteologia
Capitolul 13 - Societatea, astazi
Capitolul 14 - Longevitatea in noua spiritualitate
Capitolul 15 - Sugestii pentru alimentatia viitorului    
Capitolul 16 - Spiritualitatea si societatea de maine
Bibliografie


 Fragment: " Cel mai greu de suportat ca student la InstitutuI Medico-Militar a fost însă presiunea ideologică. Ne aflam, după cum am spus, în plin stalinism şi orice abatere ai fi săvârşit erai imediat etichetat ca antisovietic, antipartinic şi antistatal. Fiind la vârsta neliniştilor hormonale, unii colegi mai săreau gardul cazărmii la câte o întâlnire. N-am înţeles cu ce deranja întâlnirea cu o fată partidul, statul şi Uniunea Sovietică. Absurdul era însă în floare. Teroarea psihică era atât de mare încât trebuia să-ţi controlezi orice cuvânt folosit într-o discuţie banală. Imediat îl auzeai pe cel de lângă tine întrebând: „Ce ai vrut să spui?". „Nimic", răspundeai tu speriat de posibile consecinţe. „Nu, nu, nu, ai tu ceva duşmănos în minte la adresa poporului", ţi se răspundea. "

Mintea de dincolo

Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pana acum. Nu intamplator, Iisus a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara in istoria Universului cand, in planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este randul nostru sa raspundem chemarii divine. 
Suntem cu totii prinsi acum in marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca „ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem intelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa. - Dumitru Constantin-Dulcan


Fragment:  

" Sugerarea ideii de „inălţare la Cer" 

Foarte mulţi subiecţi care au avut experienta morţii clinice afirmă că, după momentul de extra- corporalizare, s-au văzut urcând, cu un corp subtil similar cu corpul fizic, dar format dintr-un câmp de energie, asemănător cu un nor. Şi Robert Monroe şi William Buhlman au descris aceeaşi imagine a corpului care se desprinde din cel fizic. Trebuie să recunoaştem aici meritul religiei, care, cu mult înaintea noastră, cei care dispunem de noţiuni de fizica cuantică şi studii ale acestor experienţe din moartea clinică, a vorbit de supravieţuirea sufletului, ca entitate desprinsă de corpul fizic, intr-o dimensiune celestă. "

Somnul ratiunii
In cautarea miracolului. Spiritual ma simt mai aproape de Pitagora, care a dat o definitie stiintifica Necunoscutului; de gandirea lui Platon, care a esentializat cunoasterea inaltand-o pe un pisc ce va ramane un etern reper pentru filosofie; de marea arta a lui Eduard Schuré de a face sa invie sub ochii nostri mirati o lume care, cu mii de ani inaintea noastra, stia sa se adape la marile comori ale spiritului; de Lyall Watson, aflat intr-o permanenta cautare a miracolului; de Jung, in a carui viata nu stim niciodata unde inceteaza realul si unde incepe fantasticul; de intelegerea moderna a fizicianului David Bohm, care face legatura intre vizibil si invizibil, intre clasic si modern; de toti aceia care au facut din taine o stiinta pusa in slujba umanitatii. - Dumitru Constantin-Dulcan

Un Promotor Al Noii Spiritualitati

Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoasterii depline a valorii sale. Emerit om de stiinta, Profesorul a cladit cu truda o frumoasa cariera de medic – neurolog si psihiatru –, si-a slujit tara ca medic militar si a scris carti in vremuri grele pentru Romania. A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi pretuite si respectate.

Dupa 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumarate titluri stiintifice si onorifice. Inaintat la grad de general in anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta” al Academiei Romane pentru celebra lucrare Inteligenta materiei publicata in anul 1992.

Odata cu inlaturarea regimului comunist din tara noastra, a reusit sa calatoreasca in intreaga lume, sa vada minunile pe care, pana atunci, doar le visase si le imaginase din cartile citite. Un episod semnificativ in biografia sa l-a constituit reeditarea best-seller-ului Inteligenta materiei, urmata de publicarea altor volume care impun un important scriitor si un om de stiinta al Romaniei. In anii ’80, Profesorul era cautat de cititori, insa aproape interzis de catre regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, indragit si invitat peste tot in tara.

Incantati ca suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem ca este de datoria noastra sa editam si un volum dedicat personalitatii profesorului Dulcan. Reunim, asadar, in volumul de fata, atat texte semnate de profesori, specialisti, scriitori, jurnalisti, prieteni si admiratori, cat si secvente reprezentative din opera sa vizand temele esentiale: iubirea, rostul omului in univers, modelul informational al lumii vii, esenta vietii, omul in raport cu religia, Eminescu si cultura romaneasca, experientele mortii clinice, criza spirituala a omului modern, copiii geniali de maine, problematica mortii. Acestora le adaugam un cuvant-pledoarie pentru noua spiritualitate, precum si un text inedit despre un subiect mult dezbatut in clipa de fata: cum sa ramai mereu tanar, ambele semnate de Profesor.

Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viata exemplara si o opera memorabila, care completeaza fericit cartile sale de autor, toate cladite pe ideea ca problemele lumii de azi isi pot gasi rezolvarea pe o cale spirituala.



Creierul si Mintea Universului
Concluzia esentiala care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea ca suntem cu totii rezultatul unei ratiuni care traverseaza intreaga existenta de la astre pana la ultimul graunte de nisip. Avem cu totii o singura ratiune: aceea de a fi in acord cu intentia prima a creatiei – indiferent de modul in care ne interpretam originea. Dispunem acum de argumente stiintifice prin care intelegem ca nu suntem singuri intr‑un univers indiferent si rece la patimile si suferintele noastre, ca nu ne‑am nascut intamplator, ci cu un rost bine precizat. Fiecare dintre noi isi ocupa locul sau in Univers, in virtutea unei gandiri inscrise dincolo de noi. Acest rost ne confera motivatia de a fi si calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o noua constiinta, o noua gandire, o noua paradigma, o noua spiritualitate.
In fiecare clipa, cu fiecare gand pe care il avem, cu fiecare actiune, pledam pentru viata sau pentru moarte. Alegerea ne apartine. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijina insusi Universul, nu mai reprezinta o simpla conventie sociala, ci o conditie vitala a propriei existente, inscrisa in structura noastra biologica, in ADN‑ul nostru. Niciodata pana la aceste studii de Neurofiziologie de la cumpana dintre secolul trecut si cel in care ne aflam nu am avut o motivare stiintifica a Binelui si Raului provocate noua insine, semenilor nostri si mediului cosmic si ambiant printr‑un simplu gand. Am fost asezati in acest punct din Galaxie, alaturi de luceferi, cum le spunea genialul nostru poet, oferindu‑ni‑se toate instrumentele de care avem nevoie pentru a prospera si a inflori, nu pentru a ne ucide. Trebuie doar sa vrem. Trebuie doar sa cedam din orgoliul nostru, atat de putin, pentru a castiga atat de mult. Fizica actuala ne spune ca suntem atat de indisolubil conectati unii cu altii prin fire si forte invizibile, incat nu putem decat ori sa evoluam impreuna, ori sa disparem impreuna. Vreau sa cred in intelepciunea de pe urma, alegand viata. - Dumitru Constantin-Dulcan

Editura: SCOALA ARDELEANA

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!