Pachet Autor Tatiana Niculescu - 6 TITLURI

Tatiana Niculescu
199,00 RON 159,20 RON
Pachetul Autor Tatiana Niculescu contine 6 TITLURI:
  1. Regele si Duduia
  2. Taierea fecioarelor
  3. Noptile Patriarhului
  4. Mihai I, ultimul rege al romanilor
  5. Cartea intamplarilor. Mistere, ciudatenii, uimiri
  6. Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachetr_tatiana_niculescu6 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Regele si Duduia
Pe fundalul prabusirii imperiilor si a monarhiilor, intre noile granite ale Romaniei Mari, viata politica e zguduita de o poveste de dragoste. Printul mostenitor fuge in lume, in plina epoca antisemita, cu o femeie cu origini evreiesti. Despre ei si povestea lor se va vorbi necontenit timp de decenii. Legionarii si, pe linia lor, comunistii ii vor descrie in contururi ingrosate de ura, invidie si resentiment. Presa internationala va cauta sa-i situeze cand in descendenta marilor iubiri interzise, cand in anticamera unor tenebroase intrigi si comploturi politice. Vor fi condamnati de toti, barfiti, hartuiti si defaimati in ziare, in manuale si in carti de istorie. Vor ramane impreuna in ciuda tuturor. Ce se afla insa dincolo de barfe si clisee si ce ascund ele sub masca discursului patriotard, antisemit sau moralizator? Din documente de arhiva, scrisori inedite, memorii, jurnale si marturii ale contemporanilor, aceasta carte reconstruieste culisele celui mai staruitor scandal politic din istoria interbelica a Romaniei.

Noptile Patriarhului
Un om obisnuit cu puterea si cu autoritatea necontestata a functiei sale se lupta cu boala, batranetea si propriul trecut, in timp ce in jurul lui se tes intrigi pentru succesiune si se intocmesc secrete planuri de preluarea puterii. Roman politic, thriller ecleziastic, in care o poveste de viata inspirata dintr-un caz real se impleteste cu realismul magic, Noptile Patriarhului este o captivanta punere in scena a politicii religioase din Romania primei decade a secolului XXI.

Cartea intamplarilor. Mistere, ciudatenii, uimiri
Ana Blandiana | Mircea Cartarescu | Ioana Parvulescu | Corina Suteu | Gabriel Liiceanu | Cristina Cioaba | Gabriela Tabacu | Ioan-Florin Florescu | Monica Pillat | Florin Bican | Ioana Nicolaie | Augustin Cupsa | Marie-France Fauvet | Steinar Lone | Andreea Rasuceanu | Bogdan Raileanu | Mihaela Miroiu | Adriana Bittel | Marius Chivu | Alina Pavelescu | Jean A. Harris

Mistere, ciudatenii, uimiri? Intamplari adevarate din vietile noastre, pentru care nu gasim nici o explicatie rationala? Iata-ne pe toti cei adunati in acest volum al uimirilor povestindu-ne unii altora si cititorului situatii neobisnuite, coincidente, vise, ciudatenii, aparitii inexplicabile, de care primii surprinsi suntem noi insine. Surprinsi in ambele sensuri: surprinsi de situatiile in care ne-am trezit si surprinsi in flagrant delict de coabitare cu o logica nevazuta care ne depaseste si ne face ridicoli in fata propriei ratiuni. Impartasim fragmente ale unei lumi care poate fi, desigur, descifrata psihologic, antropologic, cultural, psihanalitic, in lumina proiectiilor, preocuparilor, traumelor, revelatiilor, lecturilor sau a obsesiilor fiecaruia dintre noi. Dar dincolo de interpretari sta adevarul experientei nemijlocite si al povestirilor. Oricum le-am interpreta, ele contin un talc indescifrabil care, vrem-nu vrem, ne da de inteles ca, in orice clipa, putem plonja, fara voie, intr-o alta realitate.

Taierea fecioarelor
Taierea fecioarelor este povestea unei fetite care se pregateste pentru ritualul interzis al exciziei genitale. Ritualul are loc pe ascuns si e condus exclusiv de femei. Romanul a fost scris in urma unei calatorii a autoarei in Africa. Potrivit unui raport ONU din 2016, in jur de doua sute de milioane de fete si femei au fost supuse mutilarii genitale in 27 de tari africane, precum si in Yemen, Irak si Indonezia. In fiecare an, in jur de trei milioane de fete sunt excizate (aproximativ sase pe minut), in timp ce, in clinici occidentale private si la preturi exorbitante, femei excentrice aleg de bunavoie excizia din ratiuni de estetica erotica.
 
TATIANA NICULESCU este scriitoare, autoare a romanelor "Spovedanie la Tanacu", "Noptile Patriarhului", "Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut" si a doua piese de teatru (Spovedania si Brancusi contra SUA), semnate cu numele Tatiana Niculescu Bran.

Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale

Cititorul ii insoteste la Nisa, la Londra, la Paris, la Sulina, in Basarabia sau intr-un satuc din Lombardia, starnit de curiozitatea intensei lor trairi erotice. Fiecare poveste se destainuie mereu dintr-un alt unghi decat cel indeobste acceptat de istoria oficiala. Inspirate din biografii, marturii si situatii reale, cele sapte povestiri de dragoste construiesc un univers al iubirii dincolo de spatiu si timp, in sapte tablouri din galeria afectiva a unei lumi de mult pierdute.

 

TATIANA NICULESCU este scriitoarea care a introdus in literatura romana contemporana genul biografiei. A publicat la Editura Humanitas: Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu (bestseller Humanitas, 2020); Regele si Duduia. Carol II si Elena Lupescu dincolo de barfe si clisee (bestseller Humanitas, 2019); Ei ma considera facator de minuni. Viata lui Arsenie Boca (Humanitas, 2018); Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu (bestseller Humanitas, 2017); Mihai I, ultimul rege al romanilor (Humanitas, 2016, 2020); Regina Maria. Ultima dorinta (Humanitas, 2015, 2016, 2018, 2020). A debutat in literatura cu romanul Spovedanie la Tanacu (Humanitas, 2006), urmat de Noptile Patriarhului, Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut, Taierea fecioarelor. A coordonat volumele colective Iubirea din oglinda. Despre sex si identitate (Humanitas, 2017) si Cartea intamplarilor. Mistere, ciudatenii, uimiri (Humanitas, 2019) si a ingrijit volumul Maria, regina Romaniei, Ganduri pentru vremuri grele (Humanitas, 2020).



Mihai I, ultimul rege al romanilor
Cel mai tanar rege al Romaniei urca pe tron intr-o vreme in care tarilor din rasaritul Europei li se rezerva „rolul de cobai intr-un experiment de un cinism care intrece inchipuirea omeneasca“, cum va spune chiar el. In zilele noastre, marturia lui despre abdicare e pusa la indoiala de unii, preferandu-i-se documente anonime ale regimului comunist instalat la putere prin frauda, minciuna si manipulare.

Este Mihai I un invins? Dar, daca statornicia, rabdarea si modestia definesc viata adevarata, atunci ultimul rege al romanilor ramane pentru generatiile viitoare un reper de intelepciune intr-o lume rascolita de fantasmele puterii.

„La ora 9, suna telefonul din birou. Mihai e anuntat sa se prezinte in sala tronului, pentru depunerea juramantului. Vocea care-i vorbeste i se adreseaza cu «Majestate». Buimac, are sentimentul ca retraieste o dimineata din copilarie cand bona ii spune ca e rege, iar el o intreaba daca, in cazul asta, mai are voie sa se joace. E un cosmar? E realitate? E copil? A crescut? Iar e rege? Iar e singur? Dureaza mult? Se imbraca in graba incercand sa-si ascunda emotiile si sa-si compuna, ca de atatea ori pana atunci, in situatiile dificile, o fata impenetrabila. Collect yourself, i-ar sopti Sitta daca ar fi cu el.“

Editura: Humanitas

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!