Creierul copilului pe intelesul parintilor - DPH

Alvaro Bilbao
36,00 RON
Cum sa-ti ajuti copilul sa-si dezvolte potentialul intelectual si emotional
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 5948495001636 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cum sa-ti ajuti copilul sa-si dezvolte potentialul intelectual si emotional
 
In primii sase ani de viata, crelerul copilului are un potential pe care apoi nu-l va mai avea. Asta nu inseamna ca trebuie sa incercam sa-i transformam pe copii in mici genii, pentru ca, pe langa faptul ca este ceva imposibil, un creier care se dezvolta sub presiune isi poate pierde pe parcurs o parte din esenta.

Aceasta carte este un manual practic ce rezuma cunostintele pe care neurostiinta le ofera parintilor si educatorilor, pentru ca acestia sa-i poata ajuta pe copii sa atinga o dezvoltare intelectuala si emotionala deplina. 
 
O carte care ne ajuta sa-i intelegem pe copiii nostri si care ofera instrumente practice pentru a ne ghida in marea provocare de a fi parinti. Informatiile au o baza stiintifica, dar sunt explicate intr-un mod placut si accesibil. — Ishtar Espejo, directoare a Fundatiei Aladina (fundatie din Spania care sprijina copiii bolnavi de cancer) si mama a doi baieti 
 
O carte clara, profunda si frumoasa pe care toti parintii ar trebui sa o citeasca. - Javier Ortigosa Perochena, psihoterapeut si fondator aL InstitutuLui de Interactiune (centru de psihologie din Spania) 
 
O recomand 100%. Este cel mai frumos cadou pe care un parinte il poate face copiilor sai. - Ana Azikoitia, psihopedagog, invatatoare si mama a doua fetite 
 
Fragment din cartea "Creierul copilului pe intelesul parintilor" de Alvaro Bilbao

"Creierul emotional creierut rational

Majoritatea parintilor vor doua lucruri pentru copiii lor: sa fie fericiti si sa se poata descurca singuri. In multe cazuri, investesc mari eforturi in formarea tor academica, fiind convinsi ca o minte sctipitoare va deschide toate usile care pot face o persoana sa se simta fericita. Munca, iubire, prietenii, succes si un anumit grad de confort. Totusi, acceptarea ipotezei ca o mai mare dezvoltare intetectuala sustine o fericire mai mare este total gresita. De fapt, corelatia intre inteligenta rationata si inteligenta emotionala este zero. Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu statisticile, voi traduce aceasta informatie: nu exista nicio relatie intre capacitatea intelectuata si capacitatea emotionala ale unei persoane. Aceasta este o informatie pe care, cu siguranta, o poti verifica. Lumea este plina de persoane carora le prisosesc capacitatile intelectuale, dar care nu au empatie, sufera de stres cronic sau, avand tot succesul posibil, nu reusesc sa obtina fericirea. De asemenea, sigur ai cunoscut persoane fara studii, cu o dezvoltare intelectuala umila, dar care totusi sunt calde, ospitaliere si au foarte mult bun-simt. Pentru persoana care se considera inteligenta nu exista nimic mai suparator decat sa dea peste un prost mai istet decat ea. Si sa fie clar ca spun prost cu tot respectul posibil.
Motivut pentru care poate exista aceasta discrepanta este foarte simplu. Dupa cum am vazut deja, inteligenta emotionala si cea rationala sunt localizate in zone bine diferentiate ale creierului si, prin urmare, sunt independente. In timp ce intreaga parte rationala a cortexului cerebral incearca sa-l faca pe copil sa stabileasca legaturi cu lumea cu ajutorul abilitatilor sale intelectuale, creierul emotional este guvernat de legile emotiilor. Daca pentru creierul rational o analiza mai profunda a situatiei conduce la un rezultat mai bun, pentru creierul emotional primele impresii si propria experienta sunt cele care dirijeaza procesul de luare a deciziilor."
 

An AparițIe: 2019

Editură: DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Pagini: 304

Isbn: 978-606-048-001-3

Format: 13.5 x 21 cm

Editie: Necartonata

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!