Secretele castelului

Gabriela Vilcu
19,00 RON
Cladita pe un intrigant thriller politist care te tine cu sufletul la gura pana la ultimele pagini, "SECRETELE CASTELULUI" dezvaluie insa si dureroase realitati ale Romaniei de astazi, precum si dureroase cicatrici ale inceputului comunismului.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24-48 ore

Cod Produs: 9786069255278 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cladita pe un intrigant thriller politist care te tine cu sufletul la gura pana la ultimele pagini, "SECRETELE CASTELULUI" dezvaluie insa si dureroase realitati ale Romaniei de astazi, precum si dureroase cicatrici ale inceputului comunismului.

"SECRETELE CASTELULUI" este un roman politist contemporan, in care fictiunea se impleteste cu realitatea. Este povestea unui grup de turisti americani si englezi, atrasi de perspectiva unui sejur luxos la un castel din Transilvania. Vacanta de vis a acestora va deveni in scurt timp cea mai teribila aventura a vietii lor, atunci cand trupul fara viata al uneia dintre turiste este descoperit in conditii infricosatoare.

Pe toata durata vacantei, turistii au ocazia sa afle numeroase aspecte in legatura cu un popor aproape necunoscut si cu eforturile lui in tranzitia de la comunism la capitalism, dar si despre inceputurile comunismului. Informatii despre perioada comunista si despre Romania contemporana sunt comparate cu realitati din Marea Britanie prin ochii unei studente romance care se va alatura, pentru o scurta perioada, grupului de turisti.
Fragment din roman:

"Pasajele si scarile intortocheate si inguste, sapate in stanca si tocite de vremi ii atrageau pe turisti ca un magnet. Pornisera sa verifice teoria lui Ross, potrivit careia traseul garzilor nu era continuu. Daca traseul garzilor nu se intersecta cu zona folosita de castelani, ar mai trebui sa existe un pasaj fie prin subsol, fie in exteriorul capelei de la pater. Acesta ar trebui sa lege spatiul in care isi duceau viata mercenarii garzii si scara care urca direct la etajul trei, depasind etajul doi, numita scara secreta. Deasupra nivelului trei, un balcon circular inconjura tot castelul oferind posibilitatea de a supraveghea imprejurimile pana jos in vale. Iar de aici urca o scarita rotunda pana in turnul rotund.
Nerabdarea lui Ross de a-si verifica teoria era explicabila si cazura toti de acord ca este corecta. Dar asta nu ajuta cu nimic la gasirea unei solutii, iar acum era prea tarziu sa intrebe o persoana autorizata.
Expeditia nocturna se incheie fara succes, dar si fara incidente. Se dusera tacuti la culcare, ca sa mai prinda cateva ore de somn. Erau dezamagiti, mai ales Ross.
— Lasa, maine ii vom intreba pe specialistii castelului! Stiu ca iti doreai sa faci o descoperire epocala, dar dupa cum ai vazut nu exista nicio urma a vreunei deschideri sau a unei foste porti, incerca sa il linisteasca Paul pe Ross.

A doua zi insa plecara foarte devreme, catre un alt obiectiv turistic important: ,Babele". Aflate la o altitudine de peste doua mii doua sute de metri, erau formatiuni stancoase asemanatoare unor ciuperci uriase sau a unor batranele aduse de spate, de unde le venise si numele. Ajunsera pana acolo cu telecabina, din care putura sa admire si alte peisaje incantatoare.
Babele erau situate pe un platou muntos, intins, de unde facura si alte scurte drumetii.
Ramasera acolo cea mai mare parte din zi si aproape le iesisera din minte preocuparile din noaptea trecuta. Nu insa si lui Ross, care profitand de un moment de relaxare de dupa pranz, le povesti ghizilor problema care il framanta.
Explicatiile lor, desi foarte complexe si documentate, il dezamagira si mai mult: facura sa dispara orice urma de mister. Se aflau toti acolo, intinsi la plaja pe terasa imensa a Cabanei Babele, ascultand cu interes istoricul constructiei castelului:
— Castelul, care a fost construit, in prima etapa, pe la jumatatea secolului al paisprezecelea, cu un scop militar de aparare, a suferit mai multe perioade de transformari importante.
Principalul element de aparare era turnul, prevazut cu guri de tragere, care avea in partea inferioara o zidarie masiva ce imbraca stanca, iar in partea superioara se termina cu un foisor de observatie. "

An AparițIe: 2011

Pagini: 204

Isbn: 973-92552-7-8

Colectie:

Format: 130 x 200 mm

Editie: Necartonata

Traducator:

Titlu Original:

Editură: NEVERLAND

Editura: NEVERLAND

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!