Telepatia Si Vehiculul Eteric

Alice A. Bailey
25,00 RON
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Cod Produs: 6421772000045 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Explicatiile privind stiinta telepatiei si a impresionarii telepatice cuprinse in aceasta carte, precum si asupra formelor gand, sunt de un imens folos societatii prezente, elucidand multe din misterele fenomenelor deosebite ce s-au inmultit in ultimele decenii. Prezentarea alcatuirii ierarhice a structurilor universului nostru, lumineaza calea cercetatorului doritor de cunoastere.

“Adevaratul om telepatic este cel receptiv la impresiile ce-i parvin de la toate formele de viata din cele trei lumi, dar in egala masura este receptiv si la impresiile din lumea sufletelor si din lumea intuitiei. Dezvoltarea instinctului telepatic este cea care il va face in cele din urma pe om sa devina stapanul/maestrul celor trei lumi, si, de asemenea, al celor cinci lumi ale dezvoltarii umane si supraumane. intreaga stiinta a telepatiei (ca samanta a unei viitoare potente a rasei) poate fi dezvoltata si inseleasa printr-un proces de retragere (de abstractizare oculta) si de concentrare asupra cultului telepatic. Acesta este un proces care progreseaza astazi in doua feluri: prin intremediul grupurilor si oamenilor telepatici si prin intermediul investigatiei stiintifice exoterice. Constructia formei-gand ce va obisnui rasa cu ideea lucrarii telepatice se desfasoara in liniste, iar semintele acestei dezvoltari devin foarte puternice si germineaza repede. E vorba, in ultima instanta, de samanta unei CIVILIZATII DE MAESTRI.”

Cand se folosesc cuvintele Biblice: “in El traim si ne miscam si ne avem fiinta”, avem declaratia unei legi fundamentale in natura si bazele enuntate ale faptului pe care il acoperim prin cuvantul, mai degraba fara sens: Omniprezenta. Omniprezenta isi are bazele in substanta universului si, in ceea ce oamenii de stiinta denumesc eter; acest cuvant, “eter”, este un termen generic acoperind oceanul de energii care se intrepatrund si care constituie acel sintetic corp de energie al planetei noastre.

De aceea, apropiindu-ne de subiectul telepatiei, trebuie sa avem grija sa tinem cont ca, fiecare forma din natura are un corp eteric care este parte integranta din forma substantiala a lui Dumnezeu insusi – nu forma densa, fizica, ci ceea ce esoteristii privesc ca fiind forma care creeaza substanta. Folosim cuvantul Dumnezeu pentru a reprezenta expresia acelei Una, O Viata care anima fiecare forma din planul exterior obiectiv. De aceea, corpul eteric sau energetic al fiecarei fiinte umane este o parte integranta a corpului eteric al planetei insasi si, in consecinta, a sistemului solar. Prin acest medium, fiecare fiinta umana este de fapt legata de orice alta expresie a Vietii Divine, mica sau mare. Functia corpului eteric este de a primi impulsuri energetice si sa fie atras in activitate de aceste impulsuri, sau curenti de forta, emanand dintr-o sursa de origine. Corpul eteric nu este in realitate nimic altceva decat energie. Este compus din miliarde de fire de forta ori de mici curenti de energie, mentinuti in relatie cu corpurile emotionale si mentale si cu sufletul prin efectul lor de coordonare. Acesti curenti de energie, la randul lor, au un efect in corpul fizic si se manifesta intr-o activitate de un anume fel sau altul, in functie de natura si puterea tipului de energie care poate domina corpul eteric in orice moment.

Prin corpul eteric, circula energie emanata dintr-o minte. Privind Umanitatea ca masa, raspunsul, in conformitate cu regulile Mintii Universale, apare inconstient; in timpurile noastre acesta este complicat de o crestere a receptivitatii la ideile masei – denumita cateodata opinie publica - a mentalitatii umane ce evolueaza rapid. in interiorul familiei umane se gasesc, de asemenea, aceia care raspund acelui grup de Ganditori care, lucrand in maniera mentala, controleaza din latura subiectiva a vietii, extinderea planului mare si manifestarea scopului divin. 

Acest grup de Ganditori se imparte in sapte mari diviziuni si este condus de trei mari Vieti sau Entitati Superconstiente. Acestea sunt: Manu, Christos si Mahachohan. Acestia trei lucreaza in principal prin metoda influentarii mintilor adeptilor si a initiatilor. Mai tarziu, acestia, la randul lor, influenteaza discipolii lumii si fiecare discipol in locul sau si cu responsabilitatea sa, lucreaza prin conceptul sau asupra planului si cauta sa-i dea expresie atat cat este posibil. Astfel, dupa cum puteti presupune, este un proces de scadere a vibratiilor pana cand devin destul de grele incat sa afecteze materia planului fizic si astfel sa faca posibila construirea efectelor organizate in planul fizic. Acesti discipoli au lucrat pana acum foarte mult singuri, exceptand situatia in care relatiile karmice i-au dezvaluit pe unii pentru altii si o relatie de inter comunicare telepatica a fost strict si fundamental dedicata Ierarhiei adeptilor si initiatilor, incarnati sau nu si muncii lor individuale cu discipolii lor.

Totusi, acum este posibila stabilirea unor conditii asemanatoare si o relatie telepatica intre discipoli la nivelul planului fizic. Nu conteaza unde s-ar afla, membrilor acestui grup de mistici si cunoscatori, la un moment dat le va fi usor sa comunice intre ei si asta se intampla destul de frecvent chiar si azi. O idee mistica de baza sau o noua revelatie asupra adevarului este dintr-odata recunoscuta de mai multi si isi gaseste expresia simultan prin intermediul mai multor minti. Nici o singura persoana nu poate pretinde dreptul individual asupra unui principiu enuntat sau a unui adevar. Mai multe minti l-au inregistrat. Totusi, generalizand la o scara larga, se spune ca acesti oameni au atins curentii gandului interior ori au raspuns actiunii Mintii Universale. Literal si tehnic, aceasta nu este asa. Mintea Universala este atinsa de un membru al Ierarhiei planetare in functie de capacitatea si echipamentul sau mental si de imediatele nevoi ce au fost sesizate de adeptii lucratori. Apoi, El prezinta noua idee, noua descoperire sau noua revelatie grupului sau de adepti (telepatic, bineinteles) si, dupa ce a fost discutata de ei, El o prezinta grupului sau de discipoli. Printre ei, El va gasi unul care raspunde mai bine si mai inteligent decat ceilalti si acesta, prin gandirea lui clara si puterea formelor-gand formulate, poate atunci sa influenteze alte minti. Acestea prind conceptul ca si cum ar fi al lor; ele raman asupra lui si lucreaza pentru a-l manifesta. Fiecare minte il priveste ca si cum ar fi privilegiul sau special sa faca asta si pentru ca detin aceasta facultate specializata precum si responsabilitatea determinata automat, arunca asupra conceptului toata energia sa, lucreaza si se lupta pentru formele-gand ale sale.

O ilustrare pentru aceasta poate fi gasita in istoria Ligii Natiunilor. inainte de a face o munca speciala, Maestrul Serapis s-a straduit sa aduca o idee constructiva pentru ajutorarea umanitatii. El a conceput o unitate mondiala in domeniul politicii care ar putea sa rezolve, ca o legatura inteligenta a natiunilor, pastrarea pacii internationale. El a prezentat aceasta adeptilor din conclava sa si a putut fi simtit ca intr-adevar s-ar putea face ceva in acest sens. Maestrul Isus a inteles si a prezentat aceasta grupului Sau de discipoli, pentru ca atunci El lucra in occident. Unul din acesti discipoli din planurile interioare, a sesizat sugestia si a pasat-o mai departe (sau mai degraba a coborat-o) pana cand ideea s-a inregistrat in creierul Colonelului House. El, neinregistrand sursa (de care era total inconstient), a pasat, la randul sau ideea aspirantului celei de-a sasea raze, numit Woodrow Wilson. Apoi, hranita de bogatia ideilor analoage din mintile multora, a fost prezentata lumii. Trebuie sa retineti ca functia unui discipol este de a concentra un curent de energie de un anume fel asupra planului fizic unde poate deveni un centru de forta care sa atraga catre el tipuri similare de idei si curenti de gandire care nu sunt destul de puternici sa traiasca prin ei insisi sau sa produca un impact suficient de puternic asupra constiintei umane.

 

In unire sta puterea. Aceasta este a doua lege care guverneaza comunicarea telepatica.

 

Prima lege este:

1. Puterea de a comunica se gaseste in chiar natura substantei insasi. Ea sta potential in eter si semnificatia telepatiei se gaseste in cuvantul omniprezenta.

 

A doua lege este:

2. intrepatrunderea mai multor minti produce unitatea gandului care este suficient de puternic pentru a fi recunoscut de creier.

 

Iata, avem o lege ce guverneaza o activitate subiectiva si o alta lege ce guverneaza manifestarea obiectiva. Sa incercam sa exprimam aceste legi in cea mai simpla maniera posibila. Cand fiecare membru al unui grup poate functiona in constiinta mintii lui, nelimitata de creier sau de natura emotionala, el va descoperi universalitatea principiului mental care este prima expresie exoterica a constiintei sufletului. El va intra apoi in lumea ideilor, devenind constient de ele prin platoul receptor sensibil al mintii. Apoi el va cauta sa gaseasca pe aceia care raspund la acelasi tip de idei si care reactioneaza la acelasi impuls mental, simultan cu el. Unindu-se cu ei el va descoperi ca este intr-un raport cu ei.

intelegerea primei legi, produce rezultate in minte sau corpul mental. intelegerea celei de-a doua legi produce rezultate intr-o mai putin receptiva statie, si anume, creierul. Aceasta este posibil prin intarirea reactiei mentalului unui om determinata de reactia mentala a altora, la fel de receptivi. Se va descoperi, astfel, ca acest proces de comunicare, guvernat de aceste doua legi, a fost dintotdeauna activ printre adepti, initiati si discipolii seniori care sunt in corpuri in planul fizic. Acum, operatia acestui proces trebuie sa fie extinsa si dezvoltata cu consecventa de grupul de mistici si servitori ai lumii care constituie, in embrion, Salvatorul Lumii.

Numai aceia care stiu ceva despre intelesul concentrarii si meditatiei si care isi pot tine mintea neclintita in lumina vor fi capabili sa inteleaga prima lege si jocul energiilor directionate prin gind, joc ce gaseste un terminal al exprimarii in mintea unui Ganditor inspirat, iar celalalt terminal in mintea atenta a lumii servitoare si care cauta sa se acordeze cu acele procese mentale care detin cheia salvarii lumii. Energia gandului directionat are ca sursa un Ganditor care poate intra in Mintea Divina, dupa ce a transcens limitarile umane; receptorul gandului directionat este, in expresia exoterica, omul care si-a aliniat creierul, mintea si sufletul.

Este sigur ca omniprezenta, care este o lege in natura, si avand la baza faptul ca, corpurile eterice ale tuturor formelor constituie corpul lumii eterice, face omniscienta posibila. Corpul eteric al Logos-ului Planetar este atras in activitate de Vointa sa directionata; energia este rezultatul formei-gand a Sa, actionand in si prin corpul Sau energetic. Aceasta forma-gand cuprinde si exprima Scopul sau pentru lume. Toate formele subumane ale vietii si formele umane pana la stadiul omului avansat sunt guvernate de gandul divin prin intermediul corpurilor lor energetice care sunt parte integranta din tot. Ele reactioneaza, totusi, incostient si neinteligent. Umanitatea avansata, misticii si cunoscatorii devin constienti din ce in ce mai mult de mintea care conduce procesele evolutive. Cand aceasta constientizare este cultivata si mintea individuala este adusa in mod constient in contact cu mintea lui Dumnezeu, asa cum se exprima Ea insasi prin mintea iluminata a adeptilor Ierarhiei, vom obtine o crestere constanta a omniscientei. Acesta este rezumatul jocului telepatic in adevaratul sens; el portretizeaza cresterea acelei oligarhii a sufletelor alese care vor conduce pana la urma lumea, care vor fi alese pentru a conduce si care vor fi recunoscute de masa de alegatori ca fiind apte pentru acest inalt post prin coordonarea pe care au stabilit-o intre:

1.mintea universala

2.mintea lor individuala iluminata de constiinta sufletului

3.creierul, reactionand la mintea individuala si

4.grupul acelora ale caror minti si creiere sunt in mod similar acordate si legate telepatic.

Se presupune, in legatura cu discipolii si aspirantii pentru a deveni discipoli, ca mintile lor sunt cumva acordate sufletului; ca ei sunt, de asemenea, aliniati astfel, incat mintea, si creierul sunt coordonate si incep sa functioneze ca o unitate. Aceasta este responsabilitatea individuala. Acum apare datoria de a invata sa fii gata sa raspunzi nevoilor grupului si sa gasesti si sa contactezi acele minti care sunt energizate de curenti-gand similari. Aceasta se cultiva. Cum se poate realiza aceasta, fratele meu? Haide sa luam in considerare diferitele feluri ale lucrarii telepatice.

Fiinta umana nedezvoltata si femeia ori barbatul neganditori, non mentali, pot fi, si deseori sunt telepatici, dar centrul prin care lucreaza ei este plexul solar. Linia comunicarii este, astfel, de la un plex solar la altul. Aceasta estetelepatia instinctuala si are la baza sentimentele. Presupune invariabil, implicarea unor radiatii din plexul solar, care, in cazul lumii animale serveste de obicei ca si creier instinctual. Acest tip de comunicare telepatica este in mod clar o caracteristica a corpului animal al omului, si una din cele mai bune ilustrari ale acestui raport este aceea care exista intre o mama si copilul sau. Acesta este tipul de telepatie care este predominant prezent in grupa medie a spiritistilor. Acolo, mediumul, in mod inconstient, stabileste o legatura telepatica cu oamenii din cerc. Sentimentele lor, grijile, supararile si dorintele devin vizibile si formeaza o parte din “citire”, dupa cum este denumit procedeul. Atat participantii, cat si mediumul functioneaza prin acelasi centru. Cu acest tip de clasa de medium, si intr-un asemenea loc de adunare spiritista, cel mai inteligent si mai polarizat mental dintre oameni nu va invata nimic si probabil nu va primi nici un mesaj, daca nu este un trucaj la mijloc. De aceea, cand este vorba despre o investigatie stiintifica facuta de minti antrenate, predomina fenomenele fizice si nu formele mai subtile ale pshihismului. Cand formele mai subtile ale perceptiei supra – sau extra-senzoriale au fost implicate, subiectii erau ori adolescenti, ori in jurul varstei de 20 de ani si de la bun inceput au fost concentrati corect asupra corpului emotional – al sentimentelor. Aceasta este adevarat chiar si atunci cand sunt super intelectuali.

Aceasta forma de comunicare telepatica ce implica intotdeauna plexul solar este de doua feluri:

a) De la plex solar la plex solar intre doua persoane obisnuite, guvernate de dorinta si de la inceput centrate in corpurile astrale si animale.

b) intre o persoana de genul “plex solar”, daca o putem numi asa, si o persoana de tip superior al carei plex solar functioneaza activ, dar care are viu/trezit si centrul gatului. Acest tip de persoana se incadreaza in doua locuri – aceasta datorandu-se faptului ca gandul simtit si trimis de persoana de tip plex solar are in el ceva din substanta sau energia mentala. Sentimentul pur si emanatiile emotionale dintre doi oameni necesita numai un contact de tip plex solar.Mai tarziu, cand este asumata munca de grup in telepatie, centrii transmisiei, acolo unde este vorba despre sentimente inalte, devotament, aspiratie si iubire si unde grupurile muncesc cu dragoste pura, comunicarea va fi de la inima la inima si de la inima unui grup la inima altui grup. Expresia “sa vorbim de la inima la inima”, atat de uzuala, este de obicei prost folosita, dar intr-o zi ea va deveni adevarata. in prezent avem, de obicei, doar o conversatie de tip plex solar.

A doua forma de munca telepatica este aceea de la minte la minte, si prin aceasta forma de comunicare ajungem la ceea ce inseamna cea mai inalta cercetare. Numai tipurile mentale sunt implicate si cu cat pot fi eliminate mai mult sentimentele, emotiile si dorintele puternice, cu atat mai corecta va fi munca realizata. Dorinta puternica de a dobandi succesul in munca telepatica, precum si frica de esec sunt cele mai sigure cai de a scoate din ecuatie orice fructificare a efortului. Un ajutor real in aceasta munca este atitudinea de non-atasament si acel spirit de“nu-mi pasa”. Experimentatorii angajati pe aceasta linie au nevoie sa acorde mai mult timp si gandire recunoasterii tipurilor de forta. Ei au nevoie sa inteleaga ca emotia, dorinta pentru orice, din partea agentului receptor, creeaza curenti de energie ce emana si resping pe acela cu care ar trebui sa intre in contact, adica chiar gandul directionat al unei persoane care cauta sa realizeze o legatura. Cand acesti curenti sunt potriviti ca putere, actineaza ca un bumerang si se intorc la centrul care i-a emanat, fiind atrasi inapoi acolo de puterea vibratiei care i-a trimis inainte. In acest gand zace ascunsa cauza:

a. esecului din partea transmisiei si a agentului emitator. O dorinta intensa de a face o impresie satisfacatoare va atrage dupa sine intoarcerea gandului inapoi la emitator.

b. esecul de partea agentului receptor a carui dorinta puternica de a reusi trimite in afara un asemenea curent de energie, incat atunci cand intalneste curentul de energie trimis spre el, il blocheaza si il trimite inapoi de unde a venit; ori, daca receptorul este constient de aceasta si cauta sa isi potoleasca dorinta, el reuseste foarte des sa se inconjoare cu un zid de dorinte inhibate prin care nimic nu poate penetra.

An AparițIe: 2004

Pagini: 198

Isbn: 978-973-86731-2-7

Format: 14x20

Editie: Necartonata

Editură: CARTEA DAATH

Editura: CARTEA DAATH

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!