Tratat de terapie intensiva pediatrica

Constatin N. Iordache, Alina-Costina Luca
-5%
173,25 RON 164,58 RON
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Cod Produs: 6422573002368 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Rezultatul muncii unui numar impresionant de autori, majoritatea de la Iasi, prezentul tratat incearca sa acopere toata problematica terapiei intensive pediatrice – si, in cea mai mare masura, reuseste, bazandu-se pe trecutul si prezentul scolii de medicina romanesti. Lucrarea incearca sa creeze premisele formarii unui mediu prin care medicii si cadrele medicale sa fie puse la curent cu progresele din acest domeniu, de cea mai mare importanta cand este vorba despre salvarea vietii unui copil. De asemenea, se doreste a fi de un real ajutor in realizarea misiunii de a reduce impactul urgentelor pediatrice asupra populatiei din Romania. Sunt parcurse pricipalele aparate si sisteme ale organismului uman si problematica terapiei intensive legata de fiecare in parte. Autorii isi exprima speranta ca, datorita diversitatii temelor abordate, acest tratat va constitui un nou si folositor instrument in activitatea practica a medicilor din toate specialitatile medicale, in general, si a specialistilor pediatri, in special.

 
    Cuprins: Principii generale. Entitati clinice cu afectare sistemica. Aparatul cardiovascular. Aparatul respirator. Aparatul digestiv. Aparatul renal. Sistemul nervos. Urgente metabolice, tulburari acidobazice. Oncologie. Boli genetice. Neonatologie. ORL. Urgente in patologia endocrina. Oftalmologie. Dermatologie. Psihiatrie. Alte urgente. Particularitati in abordarea pacientului pediatric privind anestezia.
 
    Adresabilitate: medici pediatri, neonatologi; medici orelisti, chirurgi, gastroenterologi, anestezisti, oftalmologi, infectionisti, nefrologi, neurologi, neurochirurgi, cardiologi, alergologi-imunologi, psihiatri, oncologi, endocrinologi, dermatologi, geneticieni, specialisti in pediatrie. 
     Fragment din volum:
 
    „Leziuni vasculare 
 
    Leziunile vaselor mari, cum ar fi tromboza de artera renala si tromboza de vena renala, se vor prezenta ca IRA numai daca leziunea este bilaterala sau survine pe rinichi unic. Leziunile la nivelul microcirculatiei survin in necroza corticala, in sindromul hemolitic si uremic (HUS) tipic (post-diareic) sau atipic si in HUS dupa transplantul medular.
    Necroza corticala drept cauza a IRA este mult mai frecventa la copilul mic si in mod particular la nou-nascut. Necroza corticala este asociata cu agresiune hipoxic-ischemica rezultata din anoxie perinatala, placenta abruptio, transfuzie feto-fetala sau feto-materna avand ca rezultat activarea cascadei coagularii. Copiii si nou-nascutii cu necroza corticala prezinta, de obicei, hematurie macroscopica sau microscopica si oligurie, si pot avea hipertensiune. La testele de laborator, in afara de cresterea ureei si a creatininei serice poate fi prezenta trombocitopenia ca rezultat al leziunilor de la nivelul microcirculatiei. Caracteristicile radiologice includ aspect normal ultrasonografic in fazele precoce; in fazele tardive, aspectul ultrasonografic poate fi de rinichi atrofic, cu dimensiuni semnificativ mai mici. Nefrograma radionucleara va releva scaderea perfuziei renale pana la absenta totala, cu intarziere sau lipsa functiei in contrast doar cu intarzierea observata in NTA.
    Prognosticul pentru necroza corticala este mult mai rau decat pentru NTA. Copiii cu necroza corticala pot avea o recuperare partiala sau deloc. In mod tipic, copiii cu necroza corticala vor dializa necesita pe termen scurt sau lung, dar copiii care recupereaza acceptabil functia renala, au un risc pentru mai tarziu de a dezvolta boala renala cronica.
    Sindromul hemolitic si uremic este o cauza obisnuita de IRA la copil si determina o morbiditate si mortalitate semnificativa, precum si posibile complicatii pe termen lung, care pot aparea pana la varsta de adult (10). HUS tipic urmeaza de obicei unui episod de gastroenterita caracterizat prin diaree hemoragica asociata endotoxinei shiga-like produsa de infectia cu Escherichia coli, serotipul cel mai frecvent implicat fiind cel O157:H7."

An AparițIe: 2016

Pagini: 1194

Isbn: 978-973-39-0805-0

Format: 21 x 28

Editie: Cartonata

Editură: MEDICALA

Editura: Medicala

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!