Pachet Special NUTRITIE Mihaela Bilic

Mihaela Bilic
255,00 RON 204,00 RON
Pachetul Special NUTRITIE contine:
  1. Rontaieli nevinovate
  2. Confesiuni gurmande
  3. Supa de incalzit inima
  4. Am mancat. O fi pacat?
  5. Sanatatea are gust. Ghid pentru slabit
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_nutritie_drbilic Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Supa de incalzit inima
Supa de incalzit inima” vine in ajutorul nostru si ne completeaza cunostintele prin trucuri si sfaturi care sustin adoptarea unui stil de viata echilibrat.

Confesiuni gurmande
Absolventa a Facultatii de Medicina din Bucuresti, dr. Mihaela Bilic este medicul nutritionist care vrea sa aduca din nou bucuria si placerea pe mesele romanilor. Autoarea unor carti de succes, vandute in mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri; Traiesc, deci ma abtin; Sanatatea are gust; Am mancat. O fi pacat?), promotoare a multor campanii de educatie nutritionala, Mihaela Bilic si‑a propus sa le redea oamenilor increderea in mancare, aratand ca sanatatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni TV la care a fost invitata, dar si in cadrul conferintelor si seminarelor pentru publicul larg, sfaturile si recomandarile ei au ajuns in multe case si au ajutat multi romani. Ca medic primar in specialitatea diabet si boli de nutritie, cu un masterat de psiho‑nutritie la Paris, Mihaela Bilic ne indeamna sa facem din mancare un prieten si din alimentatia sanatoasa si echilibrata un stil de viata!
 
Toata lumea iti vorbeste despre mancare, oricine are o idee, o parere. In aceasta avalansa de informatii, ajungi sa te simti pierdut, dezorientat, nu stii in cine sa mai crezi si te intrebi speriat: „Eu ce sa mai mananc? Ce am voie, ce trebuie?“
Raspunsul e in tine si tine de bun‑simt, instinct, nevoi si placere. Mananca folosindu‑ti simturile si lasa-ti corpul sa spuna ce-i face lui bine, de ce are nevoie.
Iar daca ai intrebari sau nelamuriri, iti pun la dispozitie toate informatiile stiintifice si experienta mea de medic nutritionist. Ca sa‑ti fie viata „usoara“ si plina de gust!
 
Reteta
 
Ce presupune o confesiune?
Curajul de a spune ce simti, ce gandesti cu adevarat. Nu e usor, iar cand vine vorba de nutritie lucrurile se complica si mai tare. Asadar asteptati-va la declaratii atipice, atitudine diferita si opinii surprinzatoare. Pentru ca pozitia mea a fost si va ramane pro-mancare, pro-placere, pro-normalitate, pro-bun‑simt.
Intr-o lume plina de pareri si acuzatii alimentare, eu va invit la o altfel de abordare – o confesiune gurmanda cu de toate, care sa va redea pofta de viata si increderea in mancare. Haideti sa scapam odata de teama ca tot ce e bun ingrasa. Cat despre imoral si ilegal, nici nu se pune problema
A fi gurmand nu-i un pacat, ci o binecuvantare. Cine iubeste mancarea, iubeste viata. Pofta buna... la citit! - dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist

Rontaieli nevinovate
Absolventa a Facultatii de Medicina de la Bucuresti, dr. Mihaela Bilic este de peste 15 ani medicul nutritionist care vrea sa aduca din nou bucuria si placerea pe mesele romanilor. Autoarea unor carti de succes, vandute in mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Traiesc, deci ma abtin, Sanatatea are gust), promotoare a multor campanii de educatie nutritionala, Mihaela Bilic si a propus sa le redea oamenilor increderea in mancare, aratand ca sanatatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitata, dar si in cadrul conferintelor si seminarelor pentr­u publicul larg, sfaturile si recomandarile ei au ajuns in multe case si au ajutat multi romani. Ca medic primar in specialitatea diabet si boli de nutritie, cu un masterat in psihonutritie la Paris, Mihaela Bilic ne indeamna sa facem din mancare un prieten si din alimentatia sanatoasa si echilibrata un stil de viata!
 
Toata lumea iti vorbeste despre mancare, oricine are o idee, o parere. In aceasta avalansa de informatii, ajungi sa te simti pierdut, dezorientat, nu stii in cine sa ai incredere si te intrebi speriat: „Eu ce sa mai mananc? Ce am voie, ce trebuie?“ Raspunsul e in tine si tine de bun simt, instinct, nevoi si placere. Mananca folosindu ti simturile si lasa-ti corpul sa spuna ce-i face lui bine, de ce are nevoie. Iar daca ai intrebari sau nelamuriri, iti pun la dispozitie toate informatiile stiintifice si experienta mea de medic nutritionist. Ca sa ti fie viata „usoara“ si plina de gust!
 
Ce sa rontaim fara sa ne simtim vinovati? Cum sa ne alungam stresul sau plictiseala fara sa ne punem silueta in pericol? Cu ce sa ne linistim mintea si sa ne rasfatam simturile? Orice, numai comestibil sa nu fie! Pentru ca rontaiala nu este despre mancare, ci despre nevoia de calmare, de uitare, de relaxare. Iar alimentele ne hranesc corpul, cand de fapt noua ne e foame de emotii, ne e dor sa simtim... Asa ca va propun cugetari despre mancare (cititul nu ingrasa), idei si opinii alimentare, pe care sa le rontaiti cum poftiti, fie ca sursa de informare, fie ca motiv de impacare. Pentru ca scopul lor e sa va faca sa nu va mai simtiti vinovati si nici suparati pe mancare sa nu mai fiti! Asa ca am pus laolalta postarile dintr-un an intreg, ca sa aveti ce rontai... fara limita de cantitate, ba chiar cu recomandarea medicului nutritionist. Pofta buna la… citit! - dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist
 
 
Fragment din cartea "Rontaieli nevinovate" de Mihaela Bilic:

"Cum arfi sa ne crestem singuri PRObioticeie cu PREbiotice?!
In cautarea unei digestii optime si a unei imunitati de fier, apelam din ce in ce mai des la probiotice, acele culturi de bacterii benefice concentrate intr-o capsula. Eficienta lor este din pacate relativa, putine trec de bariera acida din stomac si si mai putine supravietuiesc si se dezvolta in colon. Ideea de a aduce „locuitori" noi, care sa se aclimatizeze in intestinul nostru, trebuie schimbata. Obiectivul ar fi sa hranim si sa crestem populatiile de bacterii benefice deja existente! Nu de culturi noi de bacterii liofilizate avem nevoie, ci de hrana adecvata pentru colocatarii din colon. Bine hraniti, ei vor produce vitamine si acizi grasi capabili sa stimuleze imunitatea.
Ce trebuie sa mancam pentru binele intestinului nostru? PREbiotice, adica fibre alimentare. Ce efect au ele? Pot fi consumate doar de bacteriile bune, care astfel vor creste si se vor multiplica colonizand teritorii din ce in ce mai ample. Interesant este ca aceste fibre nu pot fi folosite de bacteriile rele, cele care dau balonare si probleme digestive (preferatul lor este zaharul!).
Fibrele cu efect prebiotic sunt in esenta fragmente de glicozaharide, deci carbohidrati. Exista trei categorii:
• liliacee - praz, sparanghel, ceapa si usturoi, pastarnac;
• asteracee - andive, anghinare;
• amidon rezistent la digestie - banane verzi, cereale integrale (grau, secara, ovaz).
Ca un mic secret culinar, tot amidon rezistent cu efect prebiotic avem si in cartofi, orez si paste fainoase fierte si consumate reci. Prin racire, amidonul se cristalizeaza si nu mai poate fi absorbit/digerat, asa ca ajunge in colon, unde hraneste bacteriile bune. Iata de ce salata de cartofi sau de paste si orezul de la sushi ingrasa mai putin.
Introduceti mai des in meniu fibrele prebiotice de mai sus si intestinul vostru va fi fericit iar imunitatea se va intari. Sanatatea chiar vine din farfurie si nu trebuie sa uitam ca, pe langa nevoile noastre, trebuie sa avem grija si de nevoile coloniilor de bacterii benefice cu care impartim viata. De binele lor depinde binele nostru!"
 

Sanatatea are gust. Ghid pentru slabit
Sanatatea are gust …e acum mai usor de citit, mai accesibila, mai prietenoasa. Din cartea mare si complexa pe care o stiti, au rezultat trei ghiduri: pentru slabit, pentru familie si pentru oameni activi. Acestea contin, pe langa informatiile deja existente, capitole noi si sfaturi practice care sa va ajute sa faceti din mancare un sprijin, un aliat, o sursa de sanatate. Ghidul pentru slabit este primul din aceasta serie si va ofera o metoda originala de a scapa de obsesia dietelor si a kilogramelor in plus: psihonutritia. Instrumentul de lucru pe care vi-l propun este un jurnal emotionalo-alimentar, cu ajutorul caruia sa identificati rolul pe care mancarea il are in viata voastra, astfel incat sa reusiti sa slabiti mancand orice… dar cu masura! Intrebarea reala, apropo de kilogramele in plus, nu este „CE sa mananc?“, ci „DE CE mananc?“. Foamea sufletului, agitatia mintii, mancatul emotional ori nevoile neidentificate si nesatisfacute ingrasa, nu painea sau dulciurile. Kilogramele in plus sunt o boala a sufletului – aveti grija de el si veti slabi definitiv! Iar pentru mai mult ajutor, va promit in curand un caiet vesel, interactiv, plin cu sugestii de meniuri, curiozitati si echivalente alimentare, pe care voi sa-l completati si sa-l transformati in propriul jurnal de slabit. Cand e vorba de slabit, toata lumea se intreaba cu disperare: „Ce sa mananc?“. Cautam in exterior, in reviste, la prieteni sau pe internet o formula secreta, miraculoasa sau doar noua, pe care n-am incercat-o, care sa ne scape de kilogramele in plus. Suntem dispusi sa renuntam cu totul la obiceiurile noastre, sa mancam produse care nu ne plac, sa disociem, sa interzicem, intr-un cuvant sa renuntam, si sa ne transformam viata intr-un chin pentru ca, nu-i asa, cine nu sufera nu slabeste. Va invit sa reconsiderati aceasta atitudine extremista in raport cu mancarea si sa va ganditi, macar pentru o clipa, la ce i-ar face bine corpului vostru, de ce anume are el nevoie cu adevarat. Inlocuiti cantitatea cu calitatea si invatati sa mancati cu simturile, nu cu mintea. Va propun o reeducare a comportamentului alimentar care sa tina cont de foame, de pofte si de placerea gustului. Adoptati moderatia ca solutie unica si definitiva pentru silueta si sanatatea voastra. Veti descoperi astfel care este diferenta dintre hrana pentru corp si cea pentru suflet si veti vedea ca nimic nu ingrasa, daca este consumat cu masura. Mizati pe echilibru, relaxare, incredere, atentie, rabdare si grija reala pentru propria persoana, in loc de razboi, interdictii si frustrari. Invatati sa va bucurati cu adevarat de mancare, asta va propun! Prezentul ghid contine informatii care se regasesc partial in volumul Sanatatea are gust – carte de nutritie pentru familie. O parte dintre capitole au fost extrase, adaptate si completate, astfel incat cartea de fata sa devina un indrumar practic si usor de urmat, pentru cei care vor sa slabeasca. Informatiile incluse in aceasta carte au caracter general si corespund teoriei si practicii medicale actuale recunoscute pe plan national si international. Sfaturile si recomandarile nutritionale sunt adresate atat persoanelor sanatoase, cat si celor care sufera de diverse afectiuni, insa nu pot inlocui un consult medical de specialitate. Dr. Mihaela Bilic Absolventa a Facultatii de Medicina din Bucuresti, dr. Mihaela Bilic este de 15 ani medicul nutritionist care vrea sa aduca din nou bucuria si placerea pe mesele romanilor. Autoare a unor carti de succes, vandute in mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Traiesc, deci ma abtin, Sanatatea are gust), si promotor al multor campanii de educatie nutritionala, Mihaela Bilic si-a propus sa le redea oamenilor increderea in mancare, sa arate ca sanatatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitata, dar si in cadrul conferintelor si seminariilor pentru publicul larg, sfaturile si recomandarile ei au ajuns in multe case si au ajutat multi romani. De pe pozitia de medic primar diabet si boli de nutritie la care s-a adaugat un masterat de psihonutritie la Paris, Mihaela Bilic ne indeamna sa facem din mancare un prieten si din alimentatia sanatoasa si echilibrata un stil de viata!

Am mancat. O fi pacat?
Absolventa a Facultatii de Medicina de la Bucuresti, dr. Mihaela Bilic este de mai bine de 20 de ani medicul nutritionist care vrea sa aduca din nou bucuria si placerea pe mesele romanilor. Autoare a unor carti de succes, vandute in mii de exemplare, promotoare a multor campanii de educatie nutritionala,­ Mihaela Bilic si-a propus sa le redea oamenilor increderea in mancare, aratand ca sanatatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitata, precum si in cadrul conferintelor si seminarelor pentru publicul larg, sfaturile si recomandarile ei au ajuns in multe case si au ajutat multi romani.
Ca medic primar in specialitatea diabet si boli de nutritie, cu un masterat de psihonutritie la Paris, Mihaela Bilic ne indeamna sa facem din mancare un prieten si din alimentatia sanatoasa si echilibrata un stil de viata!

Am mancat. O fi pacat?

Nu daca ne-a fost foame cu adevarat si ne-am oprit cand ne-am saturat.
Nu daca am tinut cont de nevoile corpului, am savurat fiecare inghititura si ne-am satisfacut toate simturile.
Nu daca ne-a placut si ne e bine, fara urma de vinovatie si parere de rau.
Nu daca ne-a alinat sufletul si ne-a scapat, poate doar pentru moment, de plictiseala, tristete, nemultumire...

Editura: Curtea Veche

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!