Cultura sfeclei

M. Constantinescu
9,00 RON
In stoc

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 9786066490276 Ai nevoie de ajutor? 0371.14.94.92 / WhatsApp 0725.754.388
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
    Consumul mondial de zahar este asigurat in proportie covarsitoare de trestia de zahar si de sfecla de zahar.
    Daca trestia de zahar care detine suprematia, nu intalneste conditii prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahar detine un areal favorizant extrem de extins atat in emisfera nordica cat si in cea sudica.
    In perspectiva din ce in ce mai conturata,a cresterii cererii de biocarburanti la nivel mondial,sfecla de zahar detine avantajul suficientei unei tehnologii extrem de simple in vederea obtinerii de alcool etilic (folosit direct drept combustibil).               
    Cresterea cererii de biocarburanti va atrage dupa sine extinderea suprafetelor cultivate cu sfecla.


Fragment:

"   Lucrarile solului in primavara 0 buna pregatire a solului pentru efectuarea semanatului sfeclei de zahar, capteaza din ce in ce mai mult atentia, odata cu punerea in practica si la noi in tara, ca si in tarile UE, a folosirii semintelor slefuite, incrustate si drajate semanate la distante mari pe rand (10-12-15-18 cm).
    Se cunoaste ca adancimea prea mare de afanare a solului inainte de semanat are, de obicei, repercursiuni negative asupra rasaririi uniforme a plantelor. Pe de alta parte, se cunoaste necesitatea de a ingropa samanta de sfecla la o mica adancime (2-3 cm), din cauza slabei puteri de strabatere a acesteia, comparativ cu alte seminte de plante. Concluzionand, principalele cerinte agrotehnice, care se gasesc la baza pregatirii corespunzatoare a patului germinativ pentru sfecla de zahar sunt urmatoarele:     — Afanarea stratului de sol la suprafata pe o adancime echivalenta cu cea de insamantare (2-3cm);
    — Solul de sub acest strat sa ramana nederanjat, pentru a asigura aprovizionarea semintelor cu apa din profunzime;
    — Solul de la suprafata, din stratul prelucrat, trebuie sa fie bine maruntit si sa permita accesul aerului spre samanta;
    — Terenul sa fie destul de bine nivelat in urma pregatirii si la o adancime uniforma. In vederea realizarii acestor cerinte agrotehnice, exista in unitatile de productie o gama completa de utilaje pentru pregatirea patului germinativ, care se pot folosi de la caz la caz, in functie de starea solului la desprimavarare. "

An AparițIe: 2013

Pagini: 109

Isbn: 978-606-649-027-6

Format: 200 x 130 mm

Editie: Necartonata

Editură: MAST

Editura: MAST

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!