In Institutul pentru sanatate Hippocrates, fondat de catre Ann Wigmore si Viktoras Kulvinskas, sucul obtinut din iarba de grau se foloseste inca din 1963 si rezultatele obtinute dovedesc eficienta acestuia, ca componenta a terapiilor medicale, deoarece continutul bogat in substante active hraneste si detoxifiaza celulele corpului nostru.
In zilele noastre tot mai multe persoane constientizeaza si inteleg faptul ca organismul uman este un sistem care se auto-vindeca si se regenereaza, iar energiile vitale provin in primul rand din alimentele consumate.
Multe din bolile de care suferim astazi sunt aduse de lipsa de vitalitate din alimentele pe care le consumam. Multe din mancarurile occidentalilor sunt excesiv de tratate termic si pe jumatate moarte (enzimele alimentare sunt distruse prin gatire). Sucurile sunt pline de zahar, alcool sau stimulanti care confera o energie iluzorie ce dispare repede pe masura ce orele trec.
Spre deosebire de acestea, nutrientii din iarba de grau si muguri, legume verzi, fructe, nuci, seminte si preparate ce sunt facute plecand de la acestea, ce nu sunt distruse prin procesare termica, pot reda vigoarea si energia unui corp obosit si slabit.
Aceasta carte va ghideaza si va ofera ajutorul pentru pastrarea sau recuperarea sanatatii prin modificari minore in stilul de viata, fara a folosi medicamente sau substante sintetice, doar printr-un consum de alimente bogat in enzime.
Ann Wigmore, considerata pioniera in domeniul nutritiei sanatoase, prezinta in aceasta carte atat rezultatele obtinute, explicand amanuntit, dar totusi pe intelesul tuturor, cultivarea ierbii de grau, putand astfel beneficia de avantajele oferite de acest adevarat izvor de sanatete…