Lupta pentru limba romana. Cauzele si urmarile primei revolutii de la Universitate, martie 1906

Nicolae Iorga
25,00 RON
Istoria nu este numai despre eroi, regi sau victorii in batalii! Aparitiile din colectia „File de istorie“ sunt carti care vorbesc altfel despre lumea de ieri, altfel decat o face istoria mare.
 
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 9786068023908 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cand Nicolae Iorga si A. C. Cuza infiinteaza, in 1910, Partidul Nationalist-Democrat, cu un program populist si antisemit, terenul era deja bine jalonat: 1906– revolutia sangeroasa din Piata Universitatii; aparitia gazetei Neamul romanesc; 1907– alegerea lui Iorga ca deputat de Iasi. Se schimbasera doar tehnicile confruntarii, constantele fiind tot patriotism si xenofobie.

Toate aceste actiuni fac parte din miscarea politica in care origineaza extremismul romanesc interbelic. Acel extremism inrudit cu militantismul romanesc prezent in textele cu care Iorga isi inflameaza auditoriul compus din scriitori, studenti, elevi, organizatii civice.

Intre luptele de strada, adeziunile la platforma organizatiei cu rezonante masonice a Fratilor Buni Romani si scuzele acuzatoare e o epistemologie a discursivului, a miscarilor si pauzelor calculate. Intre franturile de idei se stabilesc conexiuni la distanta, configurand volumul sub forma unui set de hipertexte. Legaturile sunt algoritmizate dupa un principiu simplu: revolutia ca modus operandi.

An AparițIe: 2017

Editura: Cartex

Pagini: 184

Isbn: 9786068023908

Colectie: File de istorie

Format: 13 x 20 cm

Editie: Necartonata

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!