Proprietate intelectuala si industriala. Jurisprudenta relevanta a Curtii de Apel Craiova 2015 - 2020

Adina Georgeta Ponea, Gabriela Ionescu
24,00 RON
Lucrarea Proprietate intelectuala si industriala si-a propus sa prezinte hotarari judecatoresti pronuntate de Curtea de Apel Craiova intr-o materie mai putin „batatorita”, dar cu atat mai interesanta – proprietatea intelectuala.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 9786063906718 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Spetele selectate au fost structurate in doua capitole vizand dreptul proprietatii intelectuale si, respectiv, dreptul proprietatii industriale. Primul capitol grupeaza practica in materia drepturilor de autor si a drepturilor conexe de autor, tratand aspecte de drept legate de titularul dreptului de autor al unui program pe calculator, definirea operei comune, incalcarea drepturilor conexe de autor prin retransmiterea programelor TV. Cel de-al doilea capitol se refera la protectia drepturilor ce decurg din realizarea unei inventii si la protectia marcilor. Sunt inglobate aici solutiile instantei in ce priveste decaderea din drepturi a titularului brevetului de inventie, recunoasterea drepturilor patrimoniale cuvenite inventatorilor, drepturile tertilor asupra inventiei folosite in perioada de decadere din drepturile conferite de brevet, opozabilitatea contractelor de cesiune, calitatea de titular al unei marci.

Dupa ce o lunga perioada de timp majoritatea litigiilor aflate pe rolul acestei instante au vizat drepturile inventatorilor, in ultimii ani se remarca o diversificare a litigiilor de proprietate intelectuala, fiind puse probleme de drept in privinta drepturilor de autor ale organismelor de televiziune sau ale specialistilor IT. Tocmai aceasta extindere a ariei problematicii in domeniu ne-a indreptatit sa oferim practicienilor dreptului, dar si oricarei persoane interesate de materia proprietatii intelectuale, un punct de vedere pentru identificarea unor solutii, avand convingerea ca reliefarea practicii judiciare constituie mereu un pas important spre armonizarea solutiilor instantelor judecatoresti.

An AparițIe: 2020

Editura: UNIVERSUL JURIDIC

Pagini: 146

Isbn: 9786063906718

Format: 14x20 cm

Editie: Necartonata

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!