Pachet Special "Auschwitz"

***
257,95 RON 206,36 RON
Pachetul contine 6 titluri:
1. Tatuatorul de la Auschwitz Humanitas
2. Calatoria Cilkai Humanitas 
3. Viata dupa Auschwitz RAO
4. O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz Polirom
5. Bibliotecara de la Auschwitz RAO
6. Ultima noapte la Auschwitz NEVERLAND
 
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_special_auschwitz Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Tatuatorul de la Auschwitz
Un milion de exemplare vandute in noua luni de la aparitie, intre ianuarie si septembrie 2018 • Romanul cel mai bine vandut in Marea Britanie si Irlanda in 2018 • Bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. • 25 de saptamani in top 10 Sunday Times • Bestseller Amazon, New York Times, Saturday Times, The Irish Times, The Northern Eco • Carte tradusa in peste 35 de tari • In curs de adaptare TV.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazeaza pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei si barbati deopotriva. Cand lui Lale i se ofera ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tanarul evreu slovac intelege ca aceasta poate fi sansa lui sa supravietuiasca, desi trebuie sa-si intepe pana la sange semenii, act pe care il resimte ca pe o dureroasa profanare. De la masa la care lucreaza, nici nu i se permite sa ridice capul spre cei al caror destin il pecetluieste astfel. Dar intr-o zi reuseste sa surprinda privirea unei tinere al carei nume il afla in cele din urma: Gita.

Calatoria Cilkai

Calatoria Cilkai, continuarea bestsellerului Tatuatorul de la Auschwitz

 
Cilka are 18 ani cand Auschwitzul este eliberat de trupele sovietice. Isi ingaduie pentru o clipa sa creada ca exista un viitor si pentru ea, dar numai pentru a fi aruncata din nou in lagar – de data aceasta, dincolo de Cercul Polar, in Gulagul Vorkuta. Este acuzata ca a supravietuit colaborand cu nazistii. Trecutul este apasator, amintirile dragi, in loc sa-i dea curaj, ajung sa o impovareze, dar refuza sa se lase invinsa. In ciuda conditiilor cumplite de viata din Siberia, speranta renaste, hranita de solidaritate si prietenie, iar Cilka gaseste o iubire atat de mare, cum nici n-a indraznit sa viseze.

Heather Morris s-a nascut la Te Awamutu, in Noua Zeelanda. Si-a inceput studiile universitare la Canterbury University, in 1986, iar dupa ce s-a mutat in Australia, la Melbourne, le-a finalizat la Monash University, in 1991. Din 1995 pana in 2017 a lucrat in cadrul Departamentului de asistenta sociala al Monash Medical Centre din Melbourne. In 1996 s-a inscris la un curs pentru scenaristi profesionisti la Australian College of Journalism. A urmat apoi mai multe workshopuri si seminare de scenaristica, atat in Australia, cat si in Statele Unite. In 2003 l-a cunoscut pe Lale Sokolov si prima forma a povestii lui s-a constituit intr-un scenariu cu care Heather Morris a castigat International Independent Film Awards in 2016. Impulsionata de succesul avut si de parerile celor care au citit scenariul in cadrul competitiei, l-a rescris ca roman. Aparut in ianuarie 2018, Tatuatorul de la Auschwitz (The Tattooist of Auschwitz) cunoaste un succes fulminant, fiind nominalizat in Marea Britanie la prestigiosul Specsavers National Book Award. Sincronicity Films a cumparat drepturile de ecranizare, iar lansarea serialului TV este proiectata pentru ianuarie 2020, spre a marca cea de-a 75-a aniversare a eliberarii lagarului de la Auschwitz.

Viata dupa Auschwitz
Viata dupa Auschwitz este o relatare uimitoare a vietii Evei Schloss, incepand cu anii de dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, apoi supravietuirea la Auschwitz si mai tarziu munca ei cu Fundatia "Anne Frank". Admirabil de sincera si teribil de socanta, cartea dezvaluie tragediile pe care Schloss le-a indurat si cum a reusit sa-si recapete viata dupa aceea. Calatoria ei este o lectie de speranta si perseverenta, chiar si in cele mai intunecate ore.

Inainte de razboi, in Amsterdam, Eva se imprietenise cu o fetita, Anne Frank. Desi destinele lor au fost diferite, Anne fiind ucisa de nemti, Eva avea sa fie legata pentru tot restul vietii de ea, intrucat mama ei s-a casatorit cu tatal Annei. Dupa incheierea razboiului, Eva isi va reface viata, casatorindu-se si avand 3 copii, va avea propria afacere si se va dedica, alaturi de tatal vitreg, pastrarii memoriei Annei Frank. Va calatori in toata lumea si va face cunoscute ororile din lagarele de exterminare, indemnand lumea sa nu uite tragediile intamplate si sa-si pastreze speranta.
 
Eva Schloss este o memorialista evreica, supravietuitoare a lagarului de exterminare de la Auschwitz si cofondatoare a Fundatiei „Anne Frank“ din Londra.
 
Karen Bartlett este scriitoare si regizor de film. Dupa ce a lucrat pentru BBC si Channel 4 News, Karen a scris pentru publicatii de renume precum The Sunday Times, The Times, Newsweek si Wired, si a realizat documentare pentru BBC World Service. Este stabilita la Londra si a scris cateva romane de nonfictiune, printre care si  After Auschwitz, bestseller Sunday Times.

O viata amanata. Memoriile bibliotecarei de la Auschwitz
Traducere de Dan Sociu

Nascuta intr-o familie de intelectuali evrei, Dita Polach a mers la scoala, s-a jucat cu prietenii si nu s-a perceput niciodata ca fiind diferita – pina la ocuparea Cehoslovaciei de catre Germania nazista. Deportati in ghetoul de la Terezín, apoi la Auschwitz si la Bergen-Belsen, Dita si familia ei au trait ororile de neimaginat ale lagarelor, tatal si bunicul murindu-i in timpul detentiei, iar mama, la scurt timp dupa eliberare. La Auschwitz, fata de doar 14 ani a avut in grija cea mai mica biblioteca din lume, alcatuita din cele citeva carti pe care prizonierii reusisera sa le salveze din bagajele celor adusi in lagar si care le-au oferit atit copiilor ce aveau sa fie trimisi in camerele de gazare, cit si invatatorilor acestora care le-au impartasit soarta o iluzie de normalitate intr-o lume de cosmar. Dar povestea Ditei nu se opreste la Holocaust; ea priveste si mai departe, la viata pe care si-a reconstruit-o dupa razboi: casatoria, plecarea din Cehoslovacia comunista si stabilirea in Israel, traiul in kibbutz, bucuriile si necazurile maternitatii. O relatare extraordinara, despre o viata incredibila, vointa de a trai si speranta neclintita intr-un viitor mai bun.
„Faptul ca am cunoscut-o pe Dita Kraus este unul dintre cele mai importante lucruri care mi s-au intimplat vreodata.” (Antonio G. Iturbe)
 
Dita Kraus, nascuta la Praga, a fost deportata impreuna cu parintii sai in 1942, cind avea numai 13 ani, in lagarul de concentrare de la Terezín, apoi la Auschwitz, unde tatal ei a murit. Ea si mama sa au fost trimise la munca fortata in Germania, iar in cele din urma, in lagarul de la Bergen-Belsen. La putin timp dupa eliberare, mama Ditei a murit. Dupa razboi Dita s-a casatorit cu scriitorul Otto B. Kraus, care fusese si el prizonier la Auschwitz. Au emigrat in 1949 in Israel, unde au lucrat amindoi ca profesori. Dita Kraus este eroina bestsellerului international al lui Antonio G. Iturbe Bibliotecara de la Auschwitz, iar Otto B. Kraus a scris un roman despre experientele sale.

Bibliotecara de la Auschwitz
Pentru romanul Bibliotecara de la Auschwitz, ziaristul si scriitorul aragonez Antonio G. Iturbe a obtinut premiul Troa Libros, acordat de Fundatia Troa.
Juriul i-a acordat premiul in unanimitate pentru ,,calitatea sa literara si pentru valorile pe care le cuprinde". Conform membrilor juriului, ,,romanul se potriveste perfect cerintelor premiului: este foarte bine scris si documentat si reprezinta un omagiu adus cartilor. O lectie de supravietuire si o dovada ca speranta nu trebuie sa lipseasca niciodata din vietile noastre".
Cartea se bazeaza pe povestea adevarata a unei supravietuitoare a lagarului de concentrare nazist, Dita Kraus, care traieste acum in Israel si cu care autorul a luat legatura in cursul investigatiilor pe care le-a facut pentru realizarea romanului.
 
Antonio G. Iturbe ne propune o poveste fantastica si plina de speranta, pe care a stiut sa o transforme intr-un roman tulburator si pasionant, Bibliotecara de la Auschwitz, dupa patru ani de cercetari si calatorii in care s-a confruntat cu indoieli, ipoteze si multe emotii.
     Fragment din romanul "Bibliotecara de la Auschwitz" de Antonio G. Iturbe:

    „Hirsch sta, pe un scaun, redactand unul dintre rapoartele sale sau planificand o mica liga, de volei. Ii cere voie sa-i vorbeasca, iar el se intoarce sa o priveasca cu chipul sau senin si cu acel zambet despre care nimeni nu stie ce inseamna.
    — Spune, Edita.
    — Trebuie sa aflati. Doctorul Mengele banuieste ceva in ceea ce ma priveste, poate in legatura cu biblioteca. Asta s-a intamplat dupa inspectie. M-a oprit pe lagerstrasse. Si-a dat intr-un fel seama ca eu ascundeam ceva. M-a amenintat ca ma va supraveghea indeaproape si am impresia ca ma observa.
    Hirsch se ridica de pe scaun si, cu o expresie incordata, se plimba prin camera vreo jumatate de minut. In cele din urma, se opreste si ii vorbeste Ditei privind-o in ochi.
    — Mengele observa pe toata lumea.
    — Mi-a zis ca ma va pune pe o masa de autopsie si ma va spinteca.
    — Ii plac autopsiile, se amuza, facand asa ceva. Si dupa, ce spune asta se lasa o tacere stanjenitoare.
    — O sa ma destituiti din postul meu de bibliotecara, nu-i asa? Stiu ca e spre binele meu...
    — Tu vrei sa-ti parasesti postul?
    Privirea lui Fredy straluceste. Brusc, i s-a aprins acel beculet despre care el spune ca il avem cu totii in interiorul nostru. Si Ditei i se aprinde beculetul ei, pentru ca electricitatea lui Hirsch este molipsitoare.
    — Nici vorba!
    Fredy Hirsch aproba, dand din cap, ca si cum ar spune: „Stiam".
    — Atunci vei ramane in postul tau. Desigur ca, reprezinta un risc, dar suntem in razboi, chiar daca, uneori aici unii uita asta. Suntem soldati, Edita. Sa nu-i crezi pe acei pesimisti care spun ca ne aflam in spatele frontului si lasa bratele jos. Este o minciuna. Pe timp de razboi, fiecare avem frontul nostru. Acesta este al nostru si trebuie sa luptam pana la final.
    — Si in ceea ce-l priveste pe Mengele?
    — Un bun soldat trebuie sa fie prudent. Si cu Mengele trebuie sa fim foarte precauti, nu se stie niciodata cu exactitate ce gandeste. Uneori iti zambeste si pare ca o face cu afectiune, dar imediat devine serios si cand te priveste simti un frig care-ti ingheata, matele. Daca ar avea o banuiala, temeinica, despre tine, ai fi deja moarta. Dar nu se stie niciodata, ce-i poate trece prin cap. Asa ca e mai bine sa nu te vada, sa nu te auda, sa nu te miroasa.”

Ultima noapte la Auschwitz
Pentru a evada, are la dispozitie doar cateva saptamani, pana cand foamea ii va intuneca judecata, pana ce trupul sau va fi prea slabit pentru a mai putea lupta.

 

Oare va reusi?! Deznodamantul romanului este neasteptat si socant...

Scris la persoana intai, intr-o maniera alerta, romanul Ultima noapte la Auschwitz transporta cititorul in atmosfera terifianta a acestei fabrici a mortii, unde pana si aerul miroase a deznadejde, in intimitatea gandurilor, a motivatiei si a dialogurilor unor monstri cu fata umana, precum Josef Mengele, Rudolf Hoss sau criminalul Karl Fritzsch.

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine romana, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intra, fara voia sa, in maruntaiele acestei masinarii bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare si la tradare, insa reuseste in numai cateva zile sa organizeze opozitia, devenind liderul unei miscari de rezistenta ce isi propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagar.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant si inspaimantator, o adevarata descindere in infern, care reda magistral inclestarea oarba, mutilanta, intre fiinte dezumanizate, indoctrinate si victimele lor lipsite de aparare.

 

Cosmin BAIU este autorul romanului horror de succes Interviul (Editura Neverland, Bucuresti, 2019), precum si al multor altor volume de fictiune si dezvoltare personala, distribuite in tara si in strainatate.

Autor: Heather Morris, Eva Schloss, Karen Bartlett, Dita Kraus, Antonio G. Iturbe, Cosmin Baiu

Editura: Neverland, RAO, Polirom, HUMANITAS

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!