O mie noua sute optzeci si patru. Editia 2019

George Orwell
39,95 RON
Intr-o noua traducere, de Dana Craciun.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 24 - 48 ore

Cod Produs: 9789734677160 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Romanul O mie noua sute optzeci si patru a inspirat o celebra ecranizare, in anul 1984, avindu-i in distributie pe John Hurt, Richard Burton si Suzanna Hamilton.

Winston Smith este un personaj obisnuit: el uraste, iubeste si munceste ca oricare alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul ca traieste intr-o lume infernala, in care a uri, a iubi sau a munci sint ginduri venite dintr-un efort supraomenesc al fiecarei clipe. Romanul O mie noua sute optzeci si patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era postatomica, locul de nastere al unui regim totalitar in care orice logica pare sa fi fost abolita. Executiile fara rost, disparitiile peste noapte au devenit firesti. Trecutul este rescris mereu pentru a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „neolimba”, o limba robotizata, ce completeaza imaginea de lume ordonata „stiintific” dupa vointa Fratelui cel Mare, care spune ca „razboiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranta este putere”.

„Atit de multe realitati din acest roman au intrat in limba, devenind parte din mostenirea culturala contemporana, incit e foarte usor sa uiti ca O mie noua sute optzeci si patru este doar o carte. De la Big Brother la dublugindire, peisajul distopiei create de George Orwell se afla chiar si in mintile celor care nu i-au citit povestea.” (The Independent)

„Orwellian este acum un adjectiv universal pentru tot ce e opresiv sau totalitar, iar povestea lui Winston Smith, un anonim al timpului sau, continua sa rezoneze la fel de mult pentru cititorii de azi ca si pentru cei din anii 1950.” (The Guardian)

An AparițIe: 2019

Pagini: 320

Isbn: 978-973-46-7716-0

Colectie: BIBLIOTECA POLIROM -> Esential

Format: 13x20

Editie: Necartonata

Traducator: Dana Craciun

Titlu Original: Nineteen Eighty-Four

Editură: Polirom

Editura: Polirom

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!