Glomerulopatiile

Gabriel Mircescu
150,15 RON
Bazata pe experienta unui prestigios colectiv de autori din Bucuresti, cartea, aparuta in conditii grafice de exceptie, prezinta date actuale referitoare la glomerulopatii.
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 24-72 ore

Cod Produs: 6422573002375 Ai nevoie de ajutor? 0371.14.94.92 / WhatsApp 0725.754.388
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

     Bazata pe experienta unui prestigios colectiv de autori din Bucuresti, cartea, aparuta in conditii grafice de exceptie, prezinta date actuale referitoare la glomerulopatii. Afectiuni destul de rare, a caror abordare a fost si este constant anatomo-clinica, in urma evolutiei cunoasterii putem spune ca, din punct de vedere etiopatogenic, domeniul glomerulopatiilor cu etiologie necunoscuta, idiopatice, se restrange din ce in ce in favoarea celor secundare. In functie de cel mai frecvent mod de manifestare clinica, lucrarea a fost structurata in 3 sectiuni: glomerulopatii cu sindrom nefritic acut, cu sindrom nefritic cronic, cu sindrom nefrotic. Fiecare tip este exemplificat cu un caz clinic, dupa prezentarea sintetica a capitolului de patologie. In final, intelegerea relatiilor dintre aspectul histopatologic, mecanismele etiopatogenice si prezentarea clinica este fundamentala pentru selectia modalitatilor terapeutice.

 
    Cuprins: Date generale: Glomerulul normal – structura si functie. Glomerulopatiile – date generale. Glomerulopatii cu sindrom nefritic acut: Sindromul nefritic acut. Glomerulonefritele acute proliferative endocapilare asociate infectiilor. Glomerulonefritele proliferative extracapilare. Glomerulonefritele prin anticorpi anti-membrana bazala glomerulara. Glomerulonefritele pauci-imune – vasculitele ANCA pozitive. Glomerulonefritele proliferative extracapilare prin complexe imune. Glomerulopatii cu sindrom nefritic cronic: Sindromul nefritic cronic. Nefropatia cu depozite mezangiale de IgA. Glomerulonefrita din purpura Henoch-Schӧnlein. Glomerulopatii innascute cu sindrom nefritic cronic. Glomerulopatii cu sindrom nefrotic: Sindromul nefrotic. Nefropatia cu leziuni glomerulare minime. Glomeruloscleroza focala si segmentara. Glomerulopatia C1q. Nefropatia membranoasa. Glomerulonefritele membrano-proliferative. Glomerulonefrita crioglobulinemica din infectia cu virusul hepatitei C. Nefrita lupica. Glomerulopatiile cu depozite fibrilare. Amiloidozele. Glomerulopatiile fibrilare si imunotactoide. Glomerulopatia cu fibronectina. Glomerulopatia colageno-fibrotica. Nefropatia glomerulara diabetica.
 
    Adresabilitate: Medici specialisti nefrologi, internisti, de alte specialitati, rezidenti, studenti. 

    Colectiv de autori: Gabriel Mircescu, Eugen Mandache, Simona Stancu, Ismail Gener, Ion Alexandru Checherita, Iuliana Andreiana, Sergiu Dumitrache, Cristina Capusa, Ligia Petrescu, Liliana Garneata, Andreea Andronesi, Gabriel Stefan
    Lucrarea are atasat CD.
     Fragment din volum:
 
    „Caz clinic - Simona Hildegard Stancu 
 
    Anamneza
    Un pacient in varsta de 56 ani, se prezinta in septembrie 2012 pentru hematurie macroscopica si valori crescute ale creatininei serice (2,14mg/dL).
    In 2006 a fost diagnosticata angiografic boala coronariana trivasculara si s-a practicat by-pass aorto-coronarian. La acel moment avea valori crescute ale PA, functia renala era normala (creatinina serica 0,9mg/dL) si sedimentul urinar fara modificari.
    Incepand din 2009, la examene repetate de urina se gaseste hematurie microscopica. In august 2011 are un episod de fibrilatie atriala care este convertit electric la ritm sinusal si se initiaza tratament anticoagulant oral (Sintrom 2mg/zi). Proteinuria nu a fost determinata, iar creatinina serica era 1mg/dL.
    La internare, PA era 135/85mmHg (sub tratament cu inhibitori ai enzimei de conversie - Prestarium 5mg/zi), ritmul era sinusal. INR depasea valorile terapeutice (537); eRFG (CKD-EPI) era de 33 mL/min/1,73m2, hematuria era macroscopica cu hematii dismorfe si acantocite, iar proteinuria 2g/g creatinina. Rinichii aveau si aspect si dimensiuni ecografic normale.
   In afara bolii coronariene nu a avut alte suferinte. Antecedentele heredo-colaterale sunt necaracteristice. 
    Este discutata o nefropatie asociata warfarinei - dublare recenta a creatininei serice asociata cu hematurie macroscopica si exces de anticoagulare - dar proteinuria importanta si creatinina serica stabila in cursul internarii sugereaza mai curand exacerbarea hematuriei prin supradozare de anticoagulante la un pacient cu o glomerulopatie pre-existenta. Dozele de anticoagulant oral sunt ajustate, hematuria devine microscopica, iar creatinina are tendinta la scadere. Este externat, urmand ca biopsia renala sa fie efectuata dupa o luna. 
 
    Simptomatologie
    Dupa o luna, PA era 145/90mmHg; INR 2. Creatinina serica era 1,76mg/dL, hematuria devenise microscopica (190 pe mmc), iar proteinuria se mentinea la 2g/g creatinina.  Complementul seric (C3, C4) era normal, iar testele imunologice (ANA, pANCA, cANCA, crioglobuline, factor reumatoid) si serologia VHB, VHC, HIV au fost negative. Se decide efectuarea biopsiei renale."
 

An AparițIe: 2016

Pagini: 396

Isbn: 978-973-39-0814-2

Format: 230x150

Editie: Necartonata

Editură: MEDICALA

Editura: Medicala

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!