Controlul judiciar in procesul civil. Revista romana de jurisprudenta nr.1/2022

* * *
100,00 RON
[...] cele patru numere ale Revistei romane de jurisprudenta aferente anului 2022 vor avea ca tematici stiintifice generale patru fundamente ale procedurii civile, ramanand, asadar, fideli specializarii teoretice a Profesorului [prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu], respectiv: controlul judiciar in procesul civil (nr. 1), rolul judecatorului in aflarea adevarului (nr. 2), incidente procedurale in procesul civil (nr. 3) si nulitatea actelor de procedura (nr. 4).
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 9771844645009 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Primul numar intitulat Controlul judiciar in procesul civil a fost inspirat de teza de doctorat a domnului Profesor consacrata acestei importante institutii procesual civile, sens in care am apreciat ca se impune ca seria numerelor In memoriam Viorel Mihai Ciobanu sa debuteze cu tema care a constituit nucleul preocuparilor sale stiintifice.
 
Intrucat constructia Revistei Romane de Jurisprudenta in formatul dedicat unei personalitati importante a dreptului romanesc presupune evidentierea diferitelor aspecte de viata profesionala ale acesteia, in cuprinsul fiecarui numar se vor regasi si rubrici precum "laudatio", "argumentum", "interviul numarului", care se vor adauga rubricilor deja consacrate ale revistei: "jurisprudenta comentata" si "dezbateri". De asemenea, revista se imbogateste si cu patru rubrici noi care isi propun sa aduca in atentia cititorilor aspecte de jurisprudenta comentata, circumscrise tematicii numarului, din practica dezvoltata de Curtea Constitutionala a Romaniei, de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin mecanismele de unificare a practicii judiciare, de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dar si de Curtea de Justitie a Uniunii Europene.
 
Paginile Revistei Romane de Jurisprudenta raman deschise pe tot parcursul anului 2022 pentru omagierea personalitatii aceluia care a fost prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu, prin contributii stiintifice de calitate si consistente, la nivelul de exigenta pe care il astepta si pe care nu l-a abandonat niciodata. "Batranetea poate avea si ea avantajele ei, o experienta mai bogata, solutii mai asezate, o apreciere mai exacta si mai generoasa, chiar daca lucrarea studentului lasa aparent impresia de lipsa de pregatire, o toleranta mai mare, fara a renunta totusi la exigenta", spunea Profesorul in ultima sa aparitie publica, ridicand la rang de principiu exigenta.
 
Sa urmam, asadar, lectiile Profesorului nostru si sa nu abandonam niciun moment principialitatea, exigenta, bunatatea, adevarul si spiritul de disciplina. Si nu in cele din urma, se cuvine sa-l citam si noi, precum facea si domnul Profesor, pe marele procedurist francez, Perrot, care spunea ca "independenta este inainte de toate o problema de caracter; istoria demonstreaza ca oricare ar fi textele, oamenii de caracter au pastrat intacta independenta lor, in ciuda amenintarilor si solicitarilor", conchizand ca "pentru a nu fi dependent si supus, inclusiv greselii, este nevoie de cunoastere, de cunoasterea aprofundata a Constitutiei si a legilor". - Prof. univ. dr., judecator Evelina Oprina, Director, Revista romana de jurisprudenta

An AparițIe: 2022

Isbn: 9771844645009

Pagini: 624

Colectie: Periodice

Format: 240 x 170 x 28 mm

Editura: UNIVERSUL JURIDIC

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!