Pachet DEX + DOOM

-20%
288,00 RON 230,00 RON
Pachetul contine:
1. Dex - dictionar explicativ al limbii romane
2. DOOM - Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_academia_romana Ai nevoie de ajutor? 0371.14.94.92 / WhatsApp 0725.754.388
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Dex - dictionar explicativ al limbii romane
Aceasta noua editie a III-a, revazuta si adaugita, a Dictionarului explicativ al limbii romane, elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, aparuta sub egida Academiei Romane, reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane.

Conceput ca un vast si complex repertoriu lexical, Dictionarul inregistreaza si explica peste 67 000 de cuvinte: cele mai utilizate in limba romana contemporana si in operele literare clasice, un mare numar de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate (informatica, finante, drept, religie, mass-media etc.).

Fata de cea precedenta, aceasta editie cuprinde foarte multe articole noi  si adaugiri.
Desi nu este un dictionar etimologic propriu-zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor.
Cel mai cuprinzator dictionar al limbii romane, DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual.

DOOM - Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane

O lucrare necesara, asteptata de marele public, o lucrare de interes national, care, nu ma indoiesc, va fi utilizata de aici inainte ca unica sursa pentru aplicarea corecta a normelor academice in domeniul ortografiei limbii romane. 
DOOM-ul actual cuprinde 62.000 de cuvinte, cu 2.500 mai mult decat prima editie (1982). 
DOOM-ul nostru apare intr-un moment in care este mare nevoie de el. Oferim tuturor celor interesati sa vorbeasca si sa scrie corect limba romana un dictionar in care pot gasi normele limbii literare si formele acceptate in domeniul ortografiei. Este foarte important ca el exista intr-o forma actualizata. Specialistii Institutului de Lingvistica ne propun astazi un dictionar in care aplica in chip coerent normele ortografice si ortoepice.

Lucrarea reprezinta editia a II-a, integral revizuita si substantial adaugita, a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, aparut in 1982. DOOM-ul actual cuprinde 62 000 de cuvinte, cu 2500 mai mult decat prima editie.Dictionarul este destinat tuturor celor care vor sa se exprime corect (adica in conformitate cu normele lingvistice si literare actuale) in scris si oral si sa contribuie la cultivarea limbii romane sau sa o studieze – elevi, studenti, profesori, autori de manuale, profesionisti din edituri si din presa scrisa si audiovizuala, traducatori, specialisti in diferite domenii etc.


Dex - dictionar explicativ al limbii romane

An AparițIe: 2019

Pagini: 1376

Isbn: 978-606-7041-61-3

Format: 20 x 26

Editie: Cartonata

Editură: UNIVERS ENCICLOPEDIC

Editura: UNIVERS ENCICLOPEDIC


DOOM - Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane

An AparițIe: 2010

Pagini: 871

Isbn: 9786068162089

Format: 17x24

Editie: Cartonata

Editură: UNIVERS ENCICLOPEDIC

Editura: UNIVERS ENCICLOPEDIC

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!