Pachet Elif Shafak

Elif Shafak
134,80 RON 107,84 RON
Pachetul contine 4 titluri:
1.    Cele trei fiice ale Evei
2.    Bastarda Istanbulului 2013
3.    Lapte negru (Top 10+)
4.    Cele patruzeci de legi ale iubirii
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_elif_shafak Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cele trei fiice ale Evei (Top 10+)
Reusind sa recupereze geanta si cercetindu-i cu miini tremuratoare continutul, da peste o poza polaroid din anii de studentie la Oxford, ce are in centru un profesor charismatic si nonconformist inconjurat de trei studente. Imaginea ii readuce dintr-odata in minte trecutul. Mai intii isi vede familia scindata, in care mama este sensibila la mostenirea religioasa, pe cind tatal se inchina ratiunii, privind credinta ca pe o forma de ignoranta. Apoi anii de studentie la Oxford, unde se imprieteneste cu Shirin, o englezoaica-iraniana atee, si cu Mona, o americanca-egipteana religioasa, cu care poarta discutii aprinse despre islam si feminism in casa din Jericho unde locuiesc impreuna. Trei tinere aduse impreuna de capriciile sortii, Shirin, Mona si Peri sint Pacatoasa, Credincioasa si Nehotarita, care incearca sa treaca peste diferente si prejudecati si sa-si gaseasca locul intr-o lume din ce in ce mai amenintatoare.
 
Elif Shafak este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane si cele mai citite scriitoare din Turcia. De asemenea, este comentatoare politica si sustine discursuri publice inspirationale. Scrie in turca si in engleza, a publicat 17 carti, dintre care 11 romane, cele mai cunoscute fiind Bastarda Istanbulului si Cele patruzeci de legi ale iubirii. In Marea Britanie, cartile ii sint publicate de Penguin Books, iar drepturile sale internationale sunt gestionate de Curtis Brown. Elif Shafak tine discursuri pentru TED Global, este membra a Weforum Global Agenda Council on Creative Economy din Davos si membra fondatoare a Consiliului European pentru Afaceri Externe si Relatii Internationale. In 2010 a primit de la guvernul francez distinctia l’Ordre des Arts et des Lettres. A publicat articole in reviste si ziare importante din lumea intreaga, printre care se numara Financial Times, The Guardian, The New York Times, The Wall Street Journal, Der Spiegel si la Repubblica. A predat la mai multe universitati din Turcia, Marea Britanie si SUA. Are o licenta in relatii internationale, un master in studii de gen si un doctorat in stiinte politice. Este cunoscuta ca aparatoare a drepturilor femeii, minoritatilor si comunitatii LGBT. Ca sustinatoare de discursuri, Elif Shafak este reprezentata de London Speaker Bureau, Chartwell Speakers si Penguin Speakers Bureau. Cartile sale s-au aflat pe lista mai multor premii prestigioase, printre care Orange Prize, MAN Asian Prize, Baileys Prize si IMPAC Dublin Award, si printre finaliste la Independent Foreign Fiction Prize si RSL Ondaatje Prize. Elif Shafak a fost membra in juriul Foreign Fiction Prize (2013), Sunday Times Short Story Award (2014, 2015), 10th Women of the Future Awards (2015), FT/Oppenheimer Funds Emerging Voices Awards (2015, 2016), Baileys Women’s Prize for Fiction (2016) si Man Booker International Prize (2017). Traieste in Londra.

Bastarda Istanbulului (Top 10+)

Traducere din limba engleza si note de Ada Tanasa

Bastarda Istanbulului este un roman fascinant, plin de forta, ironie si culoare, in care se impletesc libertatea si opresiunea, cultul trecutului si refuzul sistematic al acestuia, misticismul si agnosticismul, realul si fantasticul, memoria si uitarea. Abordarea indrazneata a trecutului violent al tarii sale, a conflictelor politice si etnice, si in special refe­rintele la genocidul armean din 1915, i-au atras de altfel lui Elif Shafak acuzatia de „ofensa la adresa identitatii turce”, acuzatie la care s-a renuntat in cele din urma in septembrie 2006, din lipsa de probe. Bastarda Istanbulului nu este cartea unei singure povesti, in cuprinsul sau scriitoarea tese cu maiestrie firele unui sir nesfirsit de istorii care se ramifica, se pierd o clipa in negura trecutului, ies din nou la suprafata, se intersecteaza, se impletesc. Plin de figuri feminine puternice si de neuitat, acest roman provocator a impus-o pe Elif Shafak ca pe o stea in ascensiune a litera­turii mondiale.

„In cel de-al doilea roman al sau scris in limba engleza, prozatoarea turca Elif Shafak abordeaza problema identitatii nationale intr-un stil devenit inconfundabil. Elif Shafak face din tabuurile politice o componenta esentiala a unui roman profund si captivant despre modul in care vietile omenesti sint modelate de legaturile de familie, apartenenta culturala si jocul intimplarii." (Publishers Weekly)

„O poveste complexa, ironica, dramatica si indrazneata, care poate fi citita, in acelasi timp, ca o reflectie despre puterea tamaduitoare a compasiunii, ca un stralucit roman de idei, ca o poezie de dragoste inchinata Istanbulului si ca o satira senzuala si provocatoare." (Booklist)

„Elif Shafak isi construieste romanul intr-un mod care aminteste de povestitorii traditionali: intrerupe firul actiunii, revine asupra unor detalii, miscindu-se in voie de la ororile trecutului la patologia prezentului prin intermediul experientei a patru generatii. Iar cititorul realizeaza treptat ca datoria de a-si asuma propria istorie, cu partea sa de greseala si de vina, este valabila nu doar pentru popoare, ci si pentru fiecare om in parte." (Washington Post Book World)
 



Lapte negru (Top 10+)
Prin Lapte negru, Elif Shafak reface cu eleganta parcursul de la scriitoarea nomada independenta la mama sedentara, plina de nesiguranta; ea nu-si dezminte imaginatia debordanta si personifica atit propriile trasaturi de caracter, sub forma unui harem de femei in miniatura, cit si feluritele faze ale depresiei postnatale care-o macina, sub infatisarea unei familii sinistre de djinni. Shafak isi impleteste gindurile inspirate de trairile unei mame cu cele ale unor scriitoare celebre precum Virginia Woolf, Sylvia Plath, Zelda Fitzgerald, Ayn Rand, Alice Walker sau Toni Morrison, cautind cu perseverenta o solutie la conflictul dintre maternitate si creativitate.
 

Cele patruzeci de legi ale iubirii-Top 10
In ultimul sau roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak intretese firele a doua povesti indepartate in timp, creand un model ale carui detalii bogate se contopesc intr-un intreg armonios.

Viata searbada a Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimba din temelii cand, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara si i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea legaturii spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabriz si forta eliberatoare, modelatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curand si pe al ei.

Editura: Polirom

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!