Securitizarea frontierelor Uniunii Europene in contextul crizei refugiatilor sirieni. Nevoia de regandire a politicii europene privind azilul si migratia

Amira Sawan
43,00 RON
Sunt deplin constienta ca incepand cu anul 2015 asistam la o criza europeana a refugiatilor generalizata, insa pentru realizarea analizei in cadrul prezentei lucrari am ales sa ma refer exclusiv la criza generata de refugiatii sirieni.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 9786062812324 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Teza de doctorat are drept obiectiv de cercetare realizarea unei analize amanuntite a recentelor evolutii din cadrul politicii de securizare a frontierelor Uniunii Europene in contextul pe care il voi numi „criza europeana a refugiatilor sirieni din anul 2015”, din ratiuni pe care le voi descrie ulterior, utilizand perspectiva securitatii drept un fenomen construit social, propusa prin constructivism si in special de catre reprezentantii de Scolii de la Copenhaga, din dorinta de a propune o alternativa viabila pentru politica europeana comuna de azil si migratie. In acest sens, centrale in analiza mea vor fi conceptele de securitizare si securitate politica pe care le voi utiliza in scopul realizarii analizei efective a procesului de securitizare a frontierelor pe care il consider drept un mecanism de relegitimare a procesului de integrare politica europeana.
Declansarea Primaverii arabe si interventia fortelor NATO din Libia din 2011 a generat o intensificare a numarului de sosiri pe teritoriul UE, insa in cadrul prezentei lucrari am decis sa imi focalizez atentia exclusiv asupra crizei europene refugiatilor sirieni declansate in anul 2015.

An AparițIe: 2021

Editura: UNIVERSITARA

Pagini: 294

Isbn: 9786062812324

Colectie: Istorie si Stiinte Politice

Format: 17x24 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!