Proza poetica romaneasca

Alina Trache
30,00 RON
Receptarea conceptului de proza poetica pune in fata lectorului un raport de antonimie a doi termeni considerati total opusi.
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: 9786062811525 Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Despre proza poetica precum o forma narativa independenta nu s-a relatat decat in studiul lui Mihai Zamfir – Proza poetica romaneasca in secolul al XIX-lea. De aceea, este important de relevat cum aspecte ale formelor literare pot fi cuprinse in genul sau arhigenul, dupa tipologia data de Gérard Genette, al prozei poetice.

Trebuie remarcat faptul ca proza artistica, mai apoi proza rimata sau ritmata, proza lirica si poetica subliniaza diferite infatisari si datorita statutului dual al acesteia – forma narativa/ continut poetic. Discursul narativ capata nuante diverse prin varietatile de tehnici narrative utilizate de prozator sau de elemente ale poeticitatii. Socotita o forma hibrida sau ca apartinand literaturii de frontiera proza poetica ramane una dintre categoriile literare ce se sustrage unei definitii riguroase prezentand toate aspectele intrinseci ale acesteia.

Structura lucrarii reliefeaza o parte teoretica si una de cercetare literara. Partea teoretica dezvaluita mai ales in primele doua capitole ale lucrarii se compune din informatii din teoria literara, pe care am incercat sa le cristalizam intr-o viziune coerenta. Analiza a fost extinsa presupunand o interpretare insolita a prozei prin prisma poeticitatii. Selectia corpusului de texte s-a constituit de-a lungul cercetarii conceptului de poeticitate, nu in functie de autori si nu propune o perspectiva cronologica asupra prozei poetice romanesti.

Resursele bibliografice reflecta preocuparea noastra pentru o documentare cat mai ampla. Au fost consultate lucrari de specialitate – de teorie si critica literara, studii si articole, dictionare, operele din corpusul de texte selectat din literatura romana. Diversitatea surselor de documentare dezvaluie necesitatea de a inchega un suport stiintific minimal.

An AparițIe: 2020

Editura: UNIVERSITARA

Pagini: 200

Isbn: 9786062811525

Colectie: Filologie

Format: 21x29.5 cm

Editie: Necartonata

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!