Pachet Dr. Gheorghe Mencinicopschi - 4 Titluri

-10%
163,12 RON 146,80 RON
Pachetul Dr. Gheorghe Mencinicopschi contine: 
     1.Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat - Gheorghe Mencinicopschi
     2. Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea - Gheorghe Mencinicopschi
     3. Cereale glutenice si boala celiaca sau cand graul poate sa ne imbolnaveasca. - Gheorghe Mencinicopschi
     4. Mancand grasimi ramanem sanatosi - George Puia Negulescu, Gheorghe Mencinicopschi
In stoc

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: pachet_mencinicopschi_4_titlur Ai nevoie de ajutor? 0371.14.94.92 / WhatsApp 0725.754.388
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Cereale glutenice si boala celiaca sau cand graul poate sa ne imbolnaveasca.
Aparitie inedita in peisajul literaturii de specialitate, aceasta lucrare de inalt nivel stiintific trateaza, foarte documentat si detaliat, o afectiune cu o prevalenta din ce in ce mai mare pe plan global si national, si anume celiachia sau enteropatia glutenica, boala cu variate forme de manifestare, la toate categoriile de varsta, uneori banala, de multe ori insotita de comorbiditati, precum diabetul zaharat sau cancerul, si care afecteaza grav calitatea vietii, putand fi fatala. Cartea, caracterizata printr-o claritate deosebita a expunerii problemelor, ofera tuturor celor interesati de boala celiaca, medici, indiferent de specialitate, dar si nespecialisti sau pacienti, solutia simpla de vindecare: excluderea totala a glutenului din alimentatie. Deosebit de utila pentru publicul larg este si prezentarea in ultimul capitol a acelor alimente si diete recomandate suferinzilor de alergii, intolerante si aversiuni alimentare.

Cuprins: Omul – o abordare holistica. Anatomia si fiziologia corpului uman (scurta prezentare). Alimentul si alimentatia (epigenetica). Intolerante si alergii alimentare. Aversiunile alimentare. Reactii adverse generate de alimente ce contin substante periculoase si germeni patogeni. Descrierea unor alergii alimentare. Alimente si diete pentru suferinzii de alergii, intolerante si aversiuni alimentare.

Adresabilitate: Medici gastroenterologi, nutritionisti, de alte specialitati, medici de familie, publicul larg.

Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat
„..Spre deosebire de celelalte specii, omul si-a pierdut instinctul de a se HRANI CORECT, sanatos, in decursul evolutiei sale socio-culturale. De aceea, pentru a PREVENI bolile si a dobandi o sanatate durabila – sustenabila, omul, ca individ, dar si urmasii lui, paradoxal, trebuie sa invete sa-si aleaga alimentele, sa invete sa le prepare, intr-un cuvant sa RE – INVETE SA MANANCE!

    ...Se pare ca, in procesul evolutiv al speciei umane, centrul de greutate s-a mutat in sfera psiho-mentalului, actionand, la nivel individual, dupa modelul „reuseste cine stie, scapa cine intelege, reuseste cine poate face conexiuni ascunse pentru aflarea adevarului, care ii va ghida evolutia socio-biologica!”. Specia noastra nu va putea sa-si supravietuiasca siesi, decat daca va intelege ca singura solutie este armonizarea ei cu natura, prin cunoasterea cat mai profunda a legilor naturale care o guverneaza atat pe aceasta, cat si pe fiinta din noi insine. Acest adevar a fost exprimat extrem de plastic acum aproape un secol de catre Constantin Noica, cel care afirma ca „cea mai aroganta idee a omului este aceea ca poate ajuta NATURA!”

    ...Astfel, astazi s-a ajuns la PARADOXUL „MANCAM FARA SA NE HRANIM!”, ceea ce echivaleaza cu aparitia carentelor nutritionale subclinice cronice, de tip epidemic, de care sufera mai mult de jumatate din cetatenii Uniunii Europene.
    Pe fondul acestor carente evolueaza, tot epidemic, bolile cronice ale civilizatiei moderne.

                           Prof. Dr. H.C. Gheorghe MENCINICOPSCHI

   Recent s-au identificat 52 de gene care alcatuiesc „GRUPUL MITOCONDRIAL de GENE ALE TINERETII (mtGGT).
Aceste gene pot fi activate de componente alimentare, astfel incat sa functioneze pe un MODEL INTINERIT, vindecand afectiuni si incetinind procesele de imbatranire.

„Prescriptia dietetica este un act medical terapeutic, avand aceeasi valoare ca prescriptia medicamentoasa.”
     
                       Prof. Louis Monnier

Mancand grasimi ramanem sanatosi

Este esential pentru a slabi si a ne mentine greutatea normala sa adoptam o dieta diversificata si echilibrata, care sa ne poata asigura minimum 50 de nutrienti esentiali pe care organismul nu-i poate sintetiza si anume: 

-  9 aminoacizi esentiali, constituienti ai proteinelor: izoleucina, leucina, lizina, fenilalanina, treonina, triptofan, valina. Pentru copii sunt esentiali in plus, aminoacizii cisteina si histidina. 

- vitamine liposolubile: vit. A (retinol), vit. D (calciferol), vit. E (tocoferol), vit. K

- 10 vitamine hidrosolubile: vit. B1 (tiamina), vit. B2 (riboflavina), vit. B3 (niacina, PP), vit. B5 (acid pantotenic), vit. B6 (piridonina), vit. B9 (ac. folic), vit. B12 (cianocobalamina), vit. C (ac. ascorbic), vit. H (biotina)


-  2 serii de acizi grasi esentiali: omega 6 (ac. linoleic) si omega 3 (ac. alfa-linoleic), cu derivatii sai: ac. eicosapentaeonic (EPA) si docosaxeaeonic (DHA)

-  minerale: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, fier, zinc, cupru, mangan, crom, seleniu, cobalt, fluor, iod, molibden, germaniu, siliciu, bor si trei electroliti

Dieta diversificata si echilibrata, inseamna un aport echilibrat de proteine (carne, lapte, oua, leguminoase), glucide (cereale integrale si derivatele acestora), grasimi de origine animala, acizi linoleici conjugati (LA), grasimi monosaturate (omega 9, ulei de masline), grasimi polinesaturate omega 3 (peste gras, ulei de peste, ulei de in, ulei de canepa), grasimi polinesaturate  omega 6 (ulei de floarea soarelui), legume si fructe de sezon, cel putin jumatate din ratia zilnica de alimente, care ne aduc enzime active, vitamine, minerale, fibre alimentare, antioxidanti). Toate acestea trebuie integrate intr-un stil de viata activ, combaterea sedentarismului si a gandirii negative.  



Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea

Cartea contine notiuni si concepte originale, precum cele legate de structura informationala a alimentelor, intoxicarea si dezintoxicarea digitala, planul creatiei divine, dar si informatii despre calitatea nutrientilor care hranesc viata si ne ajuta sa traim o viata de calitate. Partea a doua a cartii descrie tehnici si metode de intinerire, precum si alimente sau atitudini psihologice care ajuta corpul sa imbatraneasca firumos.
 
Profesorul Mencinicopschi descrie universul informational, vorbeste despre gratia rugaciunii si nevoia de a ne ingriji sufletul, dar si despre clasicul si uzitatul „gratar", despre procedeul de „afumare" a unor produse, despre „bauturile de zi cu zi, precum vinul si tuica", despre produsele pentru baie, si toate acestea pentru a ne ajuta sa cunoastem si sa alegem ceea ce ne ajuta sa ne pastram sanatatea si sa ne prelungim viata.
 
De asemenea, veti gasi in carte cele mai noi descoperiri/informatii legate de colesterol, care demonteaza tot ceea ce stiti acum pe acest subiect, despre apa si cum sa ne alegem o apa de calitate, cum sa consumam apa pentru ca ea sa ne hidrateze, cum sa alegem laptele hranitor cu adevarat, cum sa alegem cele mai sanatoase produse, in general.
 
Veti citi si despre virtutile postului in comparatie cu dietele pentru slabit, despre respectul pentru mancare, despre suplimente alimentare si virtutile vindecatoare ale unor legume, fructe si plante, despre stres si despre cum sa avem un somn odihnitor.
Noile cercetari stiintifice dezvaluie ca nu ne ingrasam atat din cauza grasimilor, cat pentru ca facem exces de zahar, de fructoza si de alimente goale de viata.
 
Mai nou, postul intermitent este o alternativa sanatoasa la dieta. lnsotit de rugaciune si de respectul pentru hrana din farfuriile noastre, postul de doua-trei zile pe saptamana ne poate reda echilibrul si armonia vietii.
 
Maria Timuc
Cu alte cuvinte, SUNTEM CEEA CE MANCAM, dar si CEEA CE NU MANCAM, SUNTEM CEEA CE AU MANCAT STRABUNII NOSTRI; MANCAM CUM GANDIM SI GANDIM CUM MANCAM. AM CO-EVOLUAT IMPREUNA CU HRANA, INTRE GENETICA NOASTRA SI MANCAREA NOASTRA STABILINDU-SE O RELATIE DE COMPATIBILITATE.
Astfel, daca consumam cruditati, sistemul nostru imunitar ramane calm, recunoscand nutrientii din mancarea naturala ca fiind SELF. Daca, insa, consumam mancare rafinata, procesata, sistemul imunitar reactioneaza mobilizandu-se, limfocitele aparand in numar mare in jurul sistemului gastrointestinal (GALT) pentru a contracara o eventuala invazie de elemente NON-SELF, straine organismului, deci periculoase (Seig-nalet) (26).
lata cat de profunde sunt consecintele mancarii si ale mancatului. Aceste consecinte, este demonstrat stiintific, se transmit prin mecanismele de EREDITATE EPIGENETICA urmatoarelor 3-4 generatii de urrnasi.


Cereale glutenice si boala celiaca sau cand graul poate sa ne imbolnaveasca.

An AparițIe: 2015

Pagini: 374

Isbn: 978-973-39-0789-3

Format: 17 x 24

Editie: Necartonata

Editură: MEDICALA

Editura: Medicala


Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat

Editura: Dharana


Mancand grasimi ramanem sanatosi

An AparițIe: 2012

Pagini: 212

Isbn: 978-606-591-419-3

Format: 240x170

Editură: UNIVERSITARA

Editura: UNIVERSITARA


Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea

An AparițIe: 2019

Pagini: 336

Isbn: 978-606-9029-06-0

Format: 13 x 20

Editie: Necartonata

Editură: DHARANA

Editura: Dharana

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!