Pachet Markus Zusak

Markus Zusak
129,99 RON 103,99 RON
Pachetul contine 3 titluri:
1. Mesagerul 
2. Hotul de carti
3. Podul de lut
 
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare

Cod Produs: pachet_markus_zusak Ai nevoie de ajutor? 0733.940.772
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Mesagerul

Faceti cunostinta cu Ed Kennedy - sofer de taxi, jucator prost de carti si nepriceput la sex. Locuieste intr-o cocioaba, imparte cafeaua cu cainele sau, Portarul, si e ingrozitor de indragostit de Audrey. Viata lui este marcata de o rutina pasnica si de incompetent - asta pana cand nimereste din greseala in plin jaf bancar. Atunci apare si sansa lui. Atunci Ed devine mesagerul. Alege sa se implice, isi face traseul prin oras, ajutand sau ranind (cand e cazul) pana cand mai ramane o singura intrebare. Cine se afla in spatele misiunii lui Ed?

Fragment din volumul "Mesagerul" de Markus Zusak:
 
"In ziarele locale, s-au scris cateva articole despre jaful de la banca, despre cum m-am luptat cu hotul ca sa-i iau arma, dupa ce l-am pus pe fuga. Tipic, pe bune. Stiam ca vor exagera.
La masa din bucatarie, citesc cateva dintre ele, iar Portarul ma priveste ca de obicei. Nici nu i-ar pasa daca as fi un erou. Cata vreme isi mananca cina la timp, nu are absolut nicio grija.
Mama vine in vizita, iar eu ii ofer o bere. Imi spune ca e mandra de mine. In opinia ei, toti copiii s-au descurcat destul de bine, cu exceptia mea, dar, cel putin acum, ochii ii stralucesc cu o urma de mandrie, chiar daca numai pentru o zi sau doua.
„Acela era fiul meu, mi-o imaginez explicandu-le oamenilor pe care-i intalneste pe strada. V-am spus ca intr-o buna zi realiza ceva."
Desigur, Marv si Ritchie vin si ei la mine.
Chiar si Audrey ma viziteaza, cu un ziar tinut strans sub brat.
In fiecare articol, sunt prezentat ca Ed Kennedy, taximetristul de douazeci de ani, deoarece i-am mintit pe toti reporterii in legatura cu varsta mea. Daca minti o data, minti in continuare. Toti stim asta.
Chipul meu uluit apare peste tot pe primele pagini si chiar un tip de la o emisiune radio vine si-mi ia un interviu in sufrageria mea. Beau o cafea irnpreuna cu el, dar fara lapte, deoarece m-a oprit cand am vrut sa ma duc sa aduc. 
Este marti seara, cand ajung de la serviciu acasa si scot corespondenta din cutia postala. Pe langa, facturile de la gaz, energie electrica si alte hartoage neinsemnate, gasesc un plic mic. Il arunc pe masa, alaturi de celelalte plicuri si uit de el. Numele meu este mazgalit si ma intreb despre ce ar putea fi vorba. Chiar si cand imi pregatesc sendvisul cu friptura si salata, imi spun sa ma duc in camera de zi si sa-l deschid cat mai curand. Dar tot uit.
E destul de tarziu cand, in cele din urma, imi fac timp de el.
Simt.
Simt ceva.
Cand tin plicul in mana si incep sa-l deschid, ceva imi curge printre degete. Este o noapte obisnuita de primavara, rece.
Tremur.
Imi vad reflectia in ecranul televizorului si in fotografia familiei mele.
Portarul sforaie.
Briza se simte mai intens.
Frigiderul bazaie.
Pentru o clipa, se pare ca, totul se opreste sa ma priveasca in timp ce scot din plic o carte de joc veche.
Este Asul de Caro.”


Hotul de carti
Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

Carte recomandata de Ioana Chicet Macoveiciuc in cadrul proiectului Libris, "Oameni si carti".


    Fragment din romanul "Hotul de carti" de Markus Zusak:

    ”JURNALUL MORTII: KOLN

    Primele ore ale zilei de 30 mai.
    Sunt sigura ca Liesel Meminger dormea dusa cand peste o mie de avioane de bombardament zburau spre un loc numit Koln. Pentru mine, rezultatul a fost cinci sute de oameni sau pe-aproape. Cinci mii de oameni ramasi fara adapost umblau in jurul mormanelor fantomatice de moloz, incercand sa-si dea seama ce apartinea cui si ce bucati de casa distrusa erau ale cui.
    Cinci sute de suflete.
    Le-am purtat in degete, ca pe valize. Sau le-am aruncat pe umar. Numai pe copii i-am dus in brate.
    Pana cand am terminat, cerul devenise galben ca un ziar in flacari. Daca ma uitam indeaproape, puteam vedea cuvintele, titlurile informative care comentau evolutia razboiului si asa mai departe. Cum mi-ar fi placut sa-l trag pe tot in jos, sa mototolesc cerul ca un ziar si sa-l arunc departe! Bratele ma dureau si nu-mi puteam permite sa-mi ard degetele. Inca mai era multa treaba de facut.
    Dupa cum v-ati astepta, multi oameni au murit instantaneu. Altora le-a trebuit ceva timp. Mai aveam cateva alte locuri de vizitat, ceruri de intalnit si suflete de colectat, iar atunci cand m-am intors in Koln, mai tarziu, nu mult dupa trecerea ultimelor avioane, am avut ocazia sa observ cel mai nemaipomenit lucru.
    Purtam sufletul carbonizat al unei adolescente cand am privit cu solemnitate in sus, la ceea ce era acum un cer sulfuros. Un grup de fete de zece ani erau prin apropiere. Una dintre ele a strigat:
    - Ce-i asta?
    Bratul i s-a intins si degetul a aratat catre un obiect negru, care cadea incet de sus. La inceput, arata ca o pana neagra, plutind, saltand. Ca o bucatica de cenusa. Apoi, a devenit tot mai mare. Aceeasi fata — o roscata, cu pistrui — vorbi din nou, de data aceasta nerabdatoare:
    - Ce e asta?
    - E un corp, sugera, o alta fata.
    Par negru, codite cu carare pe mijloc.
    - E o alta, bomba!
    Era prea lenta ca sa fie o bomba.
     Cu spiritul adolescentin inca arzand usor in bratele mele, am mers cateva sute de metri impreuna cu ele. Ca si fetele, am ramas cu privirea atintita spre cer. Ultimul lucru pe care il voiam era sa ma uit in jos, la fata chinuita a adolescentei mele. O fata, draguta. Avea toata moartea in fata.”

Podul de lut
Autorul bestsellerului Hotul de carti revine cu o poveste impresionanta despre cinci frati adolescenti care se cresc unul pe celalalt dupa propriile reguli, dupa ce si-au pierdut mama, iar tatal i-a parasit, intr-o casa cuprinsa de haos din suburbiile orasului Sydney, printre animale de companie neobisnuite si nabadaioase. Pe masura ce se cearta si se impaca, iubesc, se maturizeaza si invata sa traiasca in lumea adultilor, fratii Dunbar descopera secretul tulburator al disparitiei tatalui lor. Iar cand acesta isi face aparitia si le cere ajutorul pentru a construi un pod peste un rau, ca o mana intinsa, Clay, unul dintre frati, accepta, hotarand de fapt sa construiasca o punte intre copii si tatal lor, intre trecut si viitor - o punte peste greseli stiute si nestiute, pentru iertare si pentru impacare. Romanul va aparea in aprilie la Editura RAO. Cartea va beneficia de o campanie ampla in presa, pe bloguri si in retelele de socializare.

Editura: RAO

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!