Vin de fructe – din smochine, recolta 2017, 0.5 litri, 10.5% alcool, zahar 80 g/l.
«Pentru mine sa realizez un vin adevarat din smochine a fost o provocare pentru care nu ma simteam pregatita, insa trebuia sa incerc pentru toti amatorii Queen's winery house si pentru echipa noastra grozava. Drumul pe care l-am parcurs impreuna – de la culegerea smochinelor, pana la fermentatia lor, a fost unul lung si plin de “capcane”, lacrimi de disperare si de speranta si de senzatia ca am facut fata fricii de esec.
Daca am facut fata acestei provocari si ce anume deosebeste vinul din smochine Queen’s winery house de celelalte vinuri oferite pe piata, veti afla inca din prima gura pe care o luati din aceasta “printesa”.» Anna Koleva
Fermentatie experimentala a fructelor de smochin (Ficus carica, Moraceae) .
Fara adaos de struguri. Vin cu iz aerisit, combinat cu aciditate si o nuanta semi-dulceaga. Aroma densa si gustul rezidual moale – de catifea, sunt combinate cu succes cu tonurile resimtite de vanilie, dulceata de casa, ananas uscat si bomboane de zahar. Culoarea stralucitoare de aur vechi poarta promisiuni de o experienta inedita.
Cu ce servim Vinul de Smochine?
Gradul alcoolic redus in combinatie cu gustul dulce rezidual, este un partener perfect pentru branzeturi cu mucegai, nuci, deserturi, fructe, tort de biscuiti, foie-gras, bucati de paine cu icre negre, pentru a aduce contrastul intre gusturile dulci si cele sarate.
Recomandam servirea la rece, 8 grade.
Queen’s Winery House Figs Fruit Wine 2016 a castigat o dubla medalie de aur din CWSA 2017 concursul cel mai mare si mai prestigios pentru vinuri si bauturi spirtoase din China si Hong Kong.