Recenzie Arta subtilă a nepăsării - Părere Completă

Recenzie Arta subtilă a nepăsării - Părere Completă

Mark Manson este scriitor și blogger, „Arta subtilă a nepăsării: o metodă neconformistă pentru o viață mai bună” fiind cartea care i-a adus faima internațională ca și scriitor.

Această carte are menirea de a ne ajuta să înțelegem importanța unei doze de nepăsare, interesul pentru oricine și orice putând deveni nociv, echivalând cu o boală. Ceea ce ne învață Mark Manson prin intermediul acestei cărți nu echivalează cu indiferența față de viața noastră sau a celor din jur, ci ne ajută să echilibrăm balanța dintre important și neimportant.

În viața fiecăruia dintre noi grijile și obligațiile familiare, sociale sau profesionale pot deveni o constantă, un bagaj ce atârnă greu în spatele nostru împovărat de săptămâni, luni sau chiar ani în care ne luptăm pentru a oferi tot ce este mai bun din noi, chiar și în domenii sau situații mai puțin importante pentru sănătatea noastră mentală și fizică și, în special, pentru starea noastră de bine.

Atunci când fiecare detaliu al vieții noastre devine o provocare, obstacolele în calea fericirii se adună, împovărându-ne și consumându-ne energie prețioasă, resursă pe care uităm să o lăsăm să se adune și omitem să o folosim doar pentru lucruri care merită.

Această carte are darul de a ne arăta importanța prioritizării și a oferirii energiei noastre doar pentru lucruri/situații care merită. În căutarea perfecțiunii, uităm că cele mai perfecte creații sunt de fapt imperfecte (de exemplu, natura, creație divină atât de perfectă prin însăși imperfecțiunea sa) și riscăm să ne aruncăm în vâltoarea unui stil de viață galopant, istovitor și fără satisfacția împlinirii pe care fiecare dintre noi și-o dorește.

Plină de explicații și argumente, „Arta subtilă a nepăsării” relevă cititorului importanța consumării energiei (fizice sau/și psihice) pentru lucrurile care chiar contează în viața acestuia. Mark Manson atrage atenția asupra ușurinței cu care omul poate cădea în plasa îngrijorării pentru lucruri mărunte, nesemnificative și fără relevanță cu adevărat. „Dacă vă surprindeți că vă preocupă sistematic lucruri banale care vă deranjează – ultima poză de pe Facebook a fostului iubit, durata scăzută de viață a bateriilor din telecomanda televizorului, faptul că ați ratat încă o promoție la săpun – atunci să știți că s-ar putea ca în viața voastră să nu existe ceva care să merite cu adevărat să vă îngrijorați. Asta e adevărata problemă. Nu săpunul. Nu telecomanda.”

Pornind de la nevoia omului de a găsi fericirea, autorul face diferența dintre clipele de euforie de care avem parte în căutarea noastră fără de final și fericirea ca stare de spirit, ca și constantă a vieții noastre și a stilului nostru de trai. Pentru a trăi mai mult decât momente scurte de euforie, deci o fericire iluzorie, fără satisfacție pe termen lung, este necesar să înfruntăm realitatea, durerea și fricile cele mai ascunse, greutăți ale ființei noastre pe care evităm să le privim și să le tratăm cu seriozitatea și maturitatea necesară.

Mark Manson se adresează cititorilor săi ca unor prieteni, cu sinceritate aproape crudă și cu argumente imposibil de contrazis. Pentru a putea lua partea bună din această lectură, cititorul trebuie să fie pregătit să privească obiectiv în mintea și sufletul său, să își analizeze viața și să își asume alegerile care l-au adus în punctul în care este.

„Arta subtilă a nepăsării” este o lectură care trebuie digerată, chiar recitită, pentru a avea impactul scontat asupra vieții celui care își dorește o îmbunătățire a calității vieții sale. Adevărul este de multe ori incomod, dar ca orice alt lucru care oferă trăinicie și satisfacție pe termen lung, trebuie privit în față și adaptat nevoilor și experiențelor noastre. Indiferent cât ne mult am alerga după recompense materiale (salariu mare, casă, mașină, ș.a.), fericirea ne scapă mereu printre degete, iar această carte ne arată că privim dintr-o perspectivă adiacentă fericirii, dar nu pe calea și drumul care ne-ar duce către ea.

Această carte ne reamintește principii de viață uitate în interiorul nostru, ne întărește și ne ghidează către acea latură a noastră pe care viața socială o acoperă cu ale ei sclipiri și care ne îndepărtează de adevărata noastră natură, de adevăratele noastre dorințe și interese.

„Arta subtilă a nepăsării: o metodă nonconformistă pentru o viață mai bună” ne oferă resursele necesare pentru a ne „scufunda” înăuntrul nostru și pentru a diferenția dorințele și scopurile noastre, personale, de cele transmise de societate, familie sau mediu profesional. Această carte trezește în noi propria conștiință și luminează calea către fericire, către satisfacție și către o viață mai bună. Am descoperit în paginile pline cu lecții, principii și exemple de „mai bine”, cum poți supraviețui într-o lume competitivă, fără a fi afectat de fiecare obstacol ce îți apare în cale.

Dacă te simți împovărat de griji, îți este frică de eșec, de asumare sau te consideri nedreptățit, această carte îți poate oferi perspectiva împăciuitoare, rețeta pentru o viață fără temeri și fără ascunzișuri. Mark Manson oferă cititorilor săi posibilitatea de a se ajuta singuri, de a schimba perspectiva și, de a trăi împăcați cu propria persoană și de a consuma energie pentru lucruri care eliberează și vindecă.

Această carte este un ghid pentru cei mult prea apăsați de probleme și obligații sociale, familiare sau profesionale și, o metodă de îmbunătățire a vieții celor care lucrează mereu la versiunea lor cea mai bună. Recomand această carte pentru a fi lecturată cu inima și mintea deschisă către schimbare, către adaptare și către sentimente mai bune, mai pozitive și mai în acord cu propria natură.

de Lăcrămioara Neamțu

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!